Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Di­gi­taa­li­nen dys­to­pia: "Jotkut ihmiset ovat eri­tyi­sen alt­tii­ta tek­no­lo­gian vai­ku­tuk­sil­le, kuten suo­ma­lai­set – meistä koneet ottivat vai­vat­to­mas­ti vallan"

Digitalisaatio on kuin ilmastonmuutos. Se tulee vääjäämättä ja sen kanssa on vain opittava elämään. Vaihtoehtoja ei enää ole, juna meni jo, tuskailee Taina Kinnunen.

"Tässä linkki ohjeisiin" on nykyään tyypillisin vastaus kiperiin kysymyksiin. Kanssamme kommunikoivat palvelutiskit eivät sisällä viitteitä eläviin lajikumppaneihimme. Ei nimeä tai persoonallisia yhteystietoja, vain tuo abstrakti kolmas osapuoli.

Joskus palvelutiskin takaa onnistuu saamaan kiinni puhuvan ihmisen, ja silloin tekee mieli itkeä ilosta. Hän on usein ystävällinen ja auttavainen. Kun ihmettelen hänelle, miksen voi soittaa hänelle suoraan, hän sanoo sen olevan periaatteessa kiellettyä. Kielto tulee ylemmältä taholta.

Tätä on vaikea ymmärtää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.