Syyte: Tur­val­li­suu­sa­lan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

De­mo­kra­tiam­me myrs­kyn­kes­tä­vyys pun­ta­ris­sa – voimme todeta yh­teis­kun­tam­me toi­mi­neen ja on­nis­tu­neen monessa asiassa

Ihmiskunta elää merkityksellisiä aikoja. Ilmastonmuutoksen kasvavat mainingit ovat vaikuttaneet yhteiskuntaamme jo vuosikymmenien ajan. Kuluvana vuonna maamme kulutti jo kolmen ensi kuukauden aikana koko sille kuuluvan osuuden maapallomme tämänvuotisesta laskennallisesta tuotosta.

Ongelman vakavuus tunnetaan. Demokratiamme ei ole vielä saanut siitä vahvaa otetta. Sen estää likietuisuus, kevyt pintapolitikointi ja kuppikuntien itsekeskeisyys, jopa ahneus. Ellei ilmastouhkaa voiteta, tarpeen mukaan jopa elintasoamme rajoittavin keinoin, luonto hoitaa asian tavallaan. Me ja seuraavat sukupolvet emme ole silloin onnistuneet toimissamme.

Muutaman viime vuoden aikana ovat meitä muiden mukana heilutelleet pandemian isot myrskyaallot. Niitä on taltutettu, mutta ei voitettu. Uusia hyökyaaltoja voi olla tulossa.

Pandemia osoitti demokraattisen hallintokoneistomme toimivuuden. Emme selvinneet kriisistä vaurioitta, mutta yhteiskuntamme tarttui asiaan ja toimi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.