Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Can­ne­sin elo­ku­va­juh­lil­la me­nes­ty­neen Hytti nro 6 -e­lo­ku­van toisena tuot­ta­ja­na toi­mi­nut Emilia Haukka sai en­si­ki­pi­nän alalle Lapista – "Poh­jois-Suo­mi tarjoaa elo­ku­vien te­ke­mi­seen hyvät puit­teet"

Elokuvatuottaja Emilia Haukka ponnisti ammattiin elokuva-alan järjestöjen kautta.

Oulu
Emilia Haukkaan vetosi elokuva-alalla ryhmätyön henki, sillä elokuvia tehdään tiiviissä yhteistyössä monen alan eri osaajan kanssa.
Emilia Haukkaan vetosi elokuva-alalla ryhmätyön henki, sillä elokuvia tehdään tiiviissä yhteistyössä monen alan eri osaajan kanssa.
Kuva: Mauri Ratilainen Mauri Ratilainen

Valkokankaalla rullaavat lopputekstit ovat tuttu näky kaikille elokuvia katsoneille. Tekstien joukosta löytyy aina myös tuottajan nimi, mutta harva tietää, millaista elokuvatuottajan työ todellisuudessa on.

– Tuottaja on mukana elokuvan alusta asti aina sinne saakka, kun valmista elokuvaa levitetään ja näytetään. Kyse on monitahoisesta, projektiluontoisesta työstä, jossa tarvitaan niin työn johtamistaitoja kuin myös taiteellisen vision ymmärtämistä, kertoo elokuvatuottaja Emilia Haukka.