Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Aust­ra­liaan aset­tu­nut Essi Hauk­ka­maa etä­työs­ken­te­lee su­ju­vas­ti Suomen suun­taan – seu­raa­van do­ku­ment­tin­sa tuot­ta­ja Hauk­ka­maa to­teut­taa il­ma­ki­ta­ra­le­gen­dan Justin "Nordic Thun­der" Ho­war­din kanssa

Elokuvatuottaja Essi Haukkamaa.
Elokuvatuottaja Essi Haukkamaa.
Kuva: Pekka Peura

Essi Haukkamaa on lentänyt pitkän matkan viettääkseen joulunseutua hankien keskellä. Elämä on vienyt Haukkamaan kotikulmilta Iistä aina Australiaan saakka, minne hän on jo vuosia sitten asettunut ja perustanut perheen.

Haukkamaa opettaa Sydneyn elokuvakoulussa. Tämän lisäksi hän pyörittää omaa tuotantoyhtiötä, jolla on haarakonttori Suomessa, Helsingissä. Haukkamaa on ollut tuottamassa niin fiktiota kuin dokumentteja, mutta viime vuosina sydän on kääntynyt erityisesti dokumenttien puoleen. Seuraava tuotanto on suunnitteilla ja se liittyy oululaiseen ilmakitarointiin.

Haukkamaan tuottaman tulevan dokumentin päähenkilö on ilmakitarayhteisölle hyvinkin tuttu henkilö: Justin "Nordic Thunder" Howard. Amerikkalainen, Ouluun ja Suomeen rakastunut ilmakitaralegenda aikoo pyöräillä kesällä 2023 Suomen eteläkärjestä pohjoiseen.

Essi Haukkamaa kertoi tästä tulevasta projektista ja monesta muusta vieraillessaan Radio Kalevassa. Toimittajana Sini Salmirinne.