Autot: Au­ton­raa­to muuttui ou­lu­lai­sen tu­nin­ki­ker­hon hal­lis­sa 30 000 euron sau­na-au­tok­si

Kaleva Live: Koi­vu­lan tilan lehmät kir­ma­si­vat lai­tu­mel­le Mu­hok­sel­la

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­per­heen re­mon­tit tehdään nol­la­bud­je­til­la – tar­vik­keet han­ki­taan omista va­ras­tois­ta ja ros­ka­la­va­ryh­mäs­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Asun­to­kaup­pa käy, vaikka korot nou­se­vat – Muut tekijät vai­kut­ta­vat kau­pan­käyn­tiin enemmän

Lainojen korot ovat olleet nousussa ja nousun odotetaan myös jatkuvan. Tämä ei kuitenkaan ole merkittävästi vaikuttanut asuntokauppaan tai lainan ottoon. Asuntojen kohdalla kysyntää on edelleen tarjontaa enemmän koko Suomessa.

Asuntolainojen korot ovat olleet nousussa ja asia tulee puheeksi myös asuntokaupoilla. Habita Raahen myyntipäällikön Pia Bergströmin mukaan asiakkaiden puheissa huoli korkojen noususta kuuluu.

– Pelätään, että miten tässä nyt käy ja pompsahtaako hinnat, Bergström kuvailee. Epäilyistä huolimatta moni kuitenkin ajattelee, että oman kodin ostaminen kannattaa edelleen. Tähän vaikuttaa myös se, että vuokrien hinnat ovat nousseet.

Kiinteistövälitysliike Kodinajan Pasi Siuvatti ei ole huomannut, että korkojen nousu olisi ainakaan vielä vaikuttanut asuntojen ostamiseen merkittävästi.

– Luulen kyllä, että iso nousu koroissa pitäisi tapahtua, jotta sillä olisi vaikutusta. Siuvatti kertoo keskustelleensa muutamien asiakkaiden kanssa korkojen noususta, mutta selkeäksi huolenaiheeksi ihmisten mielissä sitä ei voida sanoa.

– Nyt on vielä melko aikaista sanoa, millaisia vaikutuksia korkojen nousulla tai muilla tekijöillä tulee olemaan asuntokauppoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.