Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Arvio: Kesän lapsia, kesän nuoria – rip­pi­lei­ri­elo­ku­va on vas­ta­tee­si sa­non­nal­le ”nuo­ruus menee hukkaan nuo­ril­la”

Eden esittelee uuden ohjaajalupauksen Ulla Heikkilän. Rippileiriä kuvataan elokuvassa ensimmäistä kertaa vasta nyt.

Panulla (Bruno Baer) ja Sampolla (Amos Brotherus) synkkaa hyvin yhteen.
Panulla (Bruno Baer) ja Sampolla (Amos Brotherus) synkkaa hyvin yhteen.

Eden, Suomi 2020. Ohjaus: Ulla Heikkilä. Pääosissa: Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer, Amos Brotherus. –  Plaza & Star, Oulu.

Uusien naistekijöiden nousu on ollut viime vuosina ehkä merkittävin kotimaista elokuvakenttää määrittänyt piirre. Eikä kyse ole pelkästä trendikkäästä mediarummutuksesta, sillä näyttöjä löytyy.

Viime vuoden kotimaisista oma suosikkini oli Miia Tervon Aurora, ja tämän vuoden kärkipaikalle nousee ainakin tässä vaiheessa Ulla Heikkilän pitkä esikoisohjaus Eden. Se kuvaa yhtä rippileiriviikkoa kesäisellä saarella.

Ottaen huomioon, miten pitkät perinteet rippikoululla on maassamme ollut, on melko jännää, että ensimmäinen riparielokuva tehdään vasta nyt, kun uskonnon merkitys yhteiskunnassa on vähentynyt huomattavasti.

Silti vähän alle 80 prosenttia ikäluokasta käy yhä rippikoulun.

Nuorille kyseessä onkin ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, onhan kyseessä hypersosiaalinen elämänvaihe. Eikä Edenkään teologisista koukeroista ole kiinnostunut, vaan ihmisten välisistä suhteista, myös heidän itseymmärryksestään.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.