Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Ana­lyy­si: Suomen pää­tös­het­ki lähenee – His­to­rial­li­sia Na­to-as­ke­lei­ta otet­tiin Ruot­sis­sa: Demarit tekevät oman rat­kai­sun­sa Na­to-myön­tei­sen se­lon­teon poh­jal­ta

Suomen eduskunnassa alkaa maanantaina puhemaraton Natosta. Ruotsin hallitus julkaisi perjantaina Nato-selontekonsa, ja useimmat puolueet ovat valmiita tulemaan Suomen kaveriksi. Sosiaalidemokraattien puoluekannan pitäisi kirkastua sunnuntaina. Jos Ruotsi haluaa Suomen mukana Brysseliin jättämään jäsenhakemusta Natoon, sillä on aikaa vain päiviä.

Kahdeksan ruotsalaista valtiopäiväpuoluetta esitteli turvallisuutta ja Natoa käsittelevän selonteon Tukholmassa perjantaina.
Kahdeksan ruotsalaista valtiopäiväpuoluetta esitteli turvallisuutta ja Natoa käsittelevän selonteon Tukholmassa perjantaina.
Kuva: Henrik Montgomery

Ruotsalaisten turvallisuusselonteon sanoman Naton turvasta pystyi allekirjoittamaan kuusi valtiopäiväpuoluetta kahdeksasta. Eriävän mielipiteen jättivät vasemmistopuolue ja ympäristöpuolue.

Sosiaalidemokraatit kipuilevat vielä Nato-päätöksensä kanssa sunnuntain kokouksessaan, mutta ainoan hallituspuolueen ulkoministeri Ann Linde ja puolustusministeri Peter Hultqvist perustelivat selonteon tiedotustilaisuudessa perjantaina, miksi Nato antaisi Ruotsille parhaan turvan.