Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Alueel­li­nen ko­ro­na­nyrk­ki: Poh­jois-Poh­jan­maan ko­ro­na­suo­si­tuk­set pysyvät en­nal­laan – sai­raa­la­hoi­toa vaa­ti­neet po­ti­laat olleet pääosin ro­kot­ta­mat­to­mia

Korona-ajan yleisten turvallisuusohjeiden, kuten maskien käyttösuositusten, noudattaminen on tärkeää rokotusten etenemisestä huolimatta, muistuttaa Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä. Kuvituskuva.
Korona-ajan yleisten turvallisuusohjeiden, kuten maskien käyttösuositusten, noudattaminen on tärkeää rokotusten etenemisestä huolimatta, muistuttaa Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen / Arkistokuva

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia maakunnan koronasuosituksiin.

Koordinaatioryhmä totesi tiistaisessa kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntamäärät ovat elokuun loppua lähestyttäessä tasaantuneet. Voimassa olevat kiihtymisvaiheen suositukset pidetään ennallaan.

Tällä hetkellä tartuntoja on todettu pääasiassa 20–50-vuotiailla. Sairaalahoitoa tarvinneiden potilaiden määrä on alueella edelleen matalalla tasolla, eikä tilanteen arvioida uhkaavan sairaaloiden kantokykyä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa alle viisi koronapotilasta. Terveysviranomaisten mukaan lähes kaikki sairaalahoitoa vaatineet potilaat ovat olleet rokottamattomia.

87,1 prosenttia maakunnan yli 12-vuotiaista rokotettu

Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä muistuttaa tiedotteessaan, että rokotukset ovat turvallisin tie ulos epidemiasta. 87,1 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista on saanut jo ensimmäisen rokotusannoksen ja toisen rokotuksen saaneita yli 12-vuotiaista on nyt 48,3 prosenttia.

Korona-ajan yleisten turvallisuusohjeiden noudattaminen on tärkeää rokotusten etenemisestä huolimatta. Tämä tarkoittaa turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta huolehtimista sekä maskien käyttämistä suositusten mukaisesti. Tapahtumien järjestäjiä muistutetaan huolehtimaan tapahtumien terveysturvallisesta järjestämisestä.

Valtaosa Pohjois-Pohjanmaan viimeaikaisista tartunnoista liittyy jo tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Noin kolmannes tartunnoista on jäljitetty Kempeleessä järjestettyyn nyrkkeilytapahtumaan, mutta lisäksi tartuntoja on saatu perhepiiristä ja tuttavilta.

Tartuntamääriä nostivat heinä- ja elokuun vaihteessa ketjut Qstockista ja muista kesän illanvietoista, jotka ovat nyt sammumassa. Myös ulkomaisten marjanpoimijoiden tartunnat ovat vähentymässä.