Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ale­xan­der Stubb voitti Oulun vaa­li­pii­ris­sä sel­vem­min kuin koko maassa

Oululaisten äänestäjien mielestä Pekka Haavistosta olisi pitänyt tulla presidentti.

Kokoomuksen Alexander Stubb otti selvän voiton myös Oulun vaalipiirissä. Hän sai 52,7 prosenttia kaikista vaalipiirissä annetuista äänistä valitsijayhdistyksen ja vihreiden Pekka Haaviston tullessa kakkoseksi 47,3 prosentilla.

Tulos ei siis poikennut paljon valtakunnallisesta tuloksesta, mutta ero Stubbin hyväksi oli Oulun vaalipiirissä jonkin verran suurempi.

Se merkinnee sitä, että odotusten mukaisesti etenkin ensimmäisellä kierroksella keskustan Olli Rehniä äänestäneitä siirtyi Stubbin leiriin. Myös perussuomalaisten Jussi Halla-ahoa äänestäneitä todennäköisesti siirtyi äänestämään Stubbia toisella kierroksella.

Oulun vaalipiirissä kotimaan äänestysprosentti jäi valtakunnan tasoa jonkin verran alhaisemmaksi: Oulun vaalipiirissä se jäi 67,5:een, kun koko maassa se oli 70,7.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa riemu repesi, kun ennakkoäänten tulos julkistettiin. Heidi Kemppainen (keskellä) ja Mervi Haahti (oik.) tuulettivat Alexander Stubbin johtoasemaa sunnuntai-iltana ravintola Perlassa Oulussa. Taustalla kansanedustaja Juha Hänninen.
Kokoomuksen vaalivalvojaisissa riemu repesi, kun ennakkoäänten tulos julkistettiin.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.