Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Alakylä tar­vit­see oikean koulun pa­la­neen tilalle – jos pel­leil­lään vuosi, pari, odo­tus­ai­ka ilman lii­kun­ta­ti­lo­ja sekä kun­nol­li­sia opetus- ja ruo­kai­lu­ti­lo­ja käy koh­tuut­to­mak­si

Oulun kaupungin sivistyspalvelut hoitivat mallikkaasti parissa kuukaudessa heinäkuussa palaneen Alakylän koulun vanhimman osan tilalle väliaikaiset opetustilat koulun liikuntasaliin. Pysyvä ratkaisu näyttää kuitenkin menevän pahasti hakoteille.

Kaupungin sivistysjohtaja on kahteen kertaan Kalevassa esitellyt suunnitelmiaan niin sanotusta viipalekoulusta, jolla korvattaisiin palaneet tilat muutamaksi vuodeksi. Taustalla lienee puolisalainen unelma keskittää kaikki Kiiminkijokivarren alakoulut Kiiminkipuiston koululle rakennettavaan lisärakennukseen. Tällaisesta suunnitelmasta ei kuitenkaan ole minkäänlaista poliittista päätöstä enkä usko, että sellaista koskaan hyväksyttäisiin.

Oulun kaupunginvaltuusto ja kaikki valtuustoryhmät ovat yhteisesti linjanneet useita kertoja, että kaupungin tulee turvata lähikoulut pienimmille ja aluekoulut isommille.

En mitenkään voi ymmärtää, että miten kaupungin sivistyspalveluiden suunnittelema väliaikainen parakkiratkaisu ja sitä seuraava satojen pienten oppilaiden kuskaaminen Kiimingin kirkonkylälle olisi tämän linjauksen mukainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.