Työtaistelut: VR: Junat py­ri­tään pa­laut­ta­maan lii­ken­tee­seen heti, kun sopu ve­tu­rin­kul­jet­ta­jien työ­rii­taan syntyy

Tilinpäätökset: Oulun kau­pun­gin ti­lin­pää­tök­ses­tä on tulossa huikean yli­jää­mäi­nen

Luitko jo tämän: Lää­kä­rit suos­tui­vat tut­ki­maan Inga Kavakan kun­nol­la vasta 13 vuoden kär­si­myk­sen jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ajaako lasten vähyys koulut etä­muo­toon? Ko­ro­na-ai­ka­na kas­va­nut syn­ty­vyys kääntyi taas en­nä­tyk­sel­li­seen laskuun

Syntyvyys on laskenut rajusti jo vuosikymmenen. Suomen väkiluku kääntyy tämän takia laskuun 2030-luvulla. Tutkija aprikoi, että pienissä kunnissa voidaan joutua aloittamaan etäkoulut lasten vähyyden takia ja eläkeiän nosto kolkuttelee jälleen oven takana. Miten tähän tilanteeseen on tultu?

Ilo korona-aikana kasvaneesta syntyvyydestä oli lyhyt. Tilastokeskuksen ennakkotilaston mukaan tammi-kesäkuussa 2022 Suomessa syntyi ennätyksellisen vähän lapsia, 22 180. Se on 2 543 vähemmän kuin viime vuonna. Nyt on palattu takaisin laskevan syntyvyyden tielle, jolla oltiin ennen korona-aikaa edeltävät kymmenisen vuotta.

– Vuosien 2020 ja 2021 syntyvyyden kasvu oli aika pieni. Verrattain syntyvyys pysyi silloinkin aika matalana. Nyt on palattu aiempien vuosien trendiin, kertoo yliaktuaari Johanna Lahtela Tilastokeskuksesta.

Trendi on ollut laskeva kaikissa Suomen maakunnissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.