Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Ainolan museon myyn­ti­ai­keet nos­tat­ti­vat vilk­kaan kes­kus­te­lun – mutta opit­tiin­ko edel­li­ses­tä mu­seo­ko­hus­ta mitään?

Ainolan museo on arvorakennus ja lähellä monen oululaisen sydäntä. Nämä asiat tulee muistaa, kun sen kohtaloa ratkotaan, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti kuluneen viikon maanantaina, että kaupunki myy Pohjois-Pohjanmaan museon käytössä olevan Ainolan museorakennuksen. Vuonna 1931 valmistunut, näyttävä vanha rakennus on pala oululaista historiaa ja osa kaupungin kauneimpia näkymiä.

Ainolan myyntiaikeet nostattivatkin heti vilkkaan keskustelun muun muassa Kalevan verkkosivuilla. Perusvire keskustelussa oli myyntisuunnitelmat tyrmäävä – pitkälti noista edellä mainituista syistä. Ainolalla on vankka paikka oululaisten sydämessä, eikä siihen kohdistuviin mahdollisiin muutoksiin suhtauduta suopeudella.

Viimeksi Oulussa velloi museokohu, kun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden palveluverkkoa selviteltiin talvella 2017–2018.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.