Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

18-vuo­tias nainen sytytti Valkean vessaan kolme tu­li­pa­loa – tuo­mit­tiin neljän kuu­kau­den eh­dol­li­seen van­keu­teen

Syytettynä oli myös tekijän 15-vuotias kaveri, jonka osalta syytteet hylättiin.

18-vuotias sytytti humalassa ollessaan tulipaloja Valkean vessaan. Kuvituskuva.
18-vuotias sytytti humalassa ollessaan tulipaloja Valkean vessaan. Kuvituskuva.
Kuva: Teija Soini

Oulun käräjäoikeus antoi tiistaina tuomion tapauksessa, jossa kaksi nuorta naista olivat syytettynä kauppakeskus Valkeassa sytytetyistä tulipaloista.

Tulipalot sytytettiin viime vuoden toukokuussa. Syytetyt olivat tekoaikaan 18 ja 15-vuotiaita ja heitä syytettiin ensisijaisesti tuhotyöstä.

Todistajina oikeudessa kuultiin syytettyjen lisäksi muun muassa Arinan kiinteistöpäällikköä sekä palot havainnutta ja sammuttanutta vartijaa. Syytetyiltä vaadittiin noin 6 400 euron vahingonkorvauksia vessan korjaustöistä.

Syytetyt olivat kahdeksan aikaan lauantaiaamuna menneet kauppakeskuksen Herkku-kaupan yhteydessä sijaitsevaan vessaan meikkaamaan ja kuuntelemaan musiikkia. He olivat molemmat humalassa.

18-vuotias oli sytyttänyt käsipyyhetelineen kahdessa vessassa palamaan. Hän oli kertaalleen sammuttanut toisen palon, mutta sytyttänyt sen uudelleen. Hän oli myös kuvannut liekehtivästä pyyhetelineestä videota puhelimelleen ja kirjoittanut sen yhteyteen "Sytytin Valkean tuleen." Puhelimesta löydettyä materiaalia käytettiin oikeudessa todisteena.

Vartija, jolle vanhempi nuori oli tuttu aikaisemman häiriökäyttäytymisen vuoksi, oli nähnyt valvontakameroista nuorten menneen vessaan ja lähtenyt tarkistamaan tilannetta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.