Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Ze­lens­kyi erottaa Uk­rai­nan puo­lus­tus­mi­nis­te­rin vi­ras­taan

Kiova/Helsinki
Kuvassa Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov, jonka presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo erottavansa.
Kuvassa Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov, jonka presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo erottavansa.
Kuva: HOW HWEE YOUNG

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo erottavansa puolustusministeri Oleksi Reznikovin virastaan. Uudeksi puolustusministeriksi hän esittää ukrainalaispoliitikko Rustem Umerovia. Zelenskyi kertoo asiasta muun muassa Telegram-tilillään.

– Uskon, että ministeriö tarvitsee uusia toimintatapoja, Zelenskyi perusteli päätöstään.

Ministerinvaihdos vaatii vielä maan parlamentin hyväksynnän. Zelenskyi kertoo odottavansa, että parlamentti tukee hänen esitystään Umerovin nimityksestä.

Reznikov on ollut viime aikoina sotilastarvikkeisiin liittyvien korruptiosyytösten kohteena. Mediatietojen mukaan hän oli allekirjoittanut viime vuoden lopulla sopimuksen turkkilaisen yrityksen kanssa taisteluasujen toimittamisesta. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen hinta on kuitenkin kolminkertaistunut.

Reznikov on kiistänyt syytökset valheellisina ja vakuuttanut, että laskutetut hinnat ovat vastanneet ilmoitettuja.

Aiemman asevoimien tarvikkeisiin liittyneen korruptioskandaalin seurauksena korkea-arvoisia ukrainalaisvirkamiehiä erotettiin virasta tammikuussa.

Elokuun alussa presidentti Zelenskyi erotti kaikki asevoimien värväyksestä vastaavat alueelliset virkamiehet. Ratkaisulla oli määrä kitkeä korruptiota, johon oli liittynyt muun muassa tapauksia, joissa joidenkin varusmiesten oli annettu paeta sotilaspalveluksesta.