Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Yrit­tä­jä laski ves­sa­ve­siä ym­pä­ris­töön ja naa­pu­rin ton­til­le Oulussa – oi­keu­des­sa sak­ko­ran­gais­tus ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta

Oulun käräjäoikeus on tuominnut tapahtuma-alan yrittäjän sakkoihin ympäristön turmelemisesta. Tapauksessa Oulussa toimivan yrityksen wc:n jätevesiä laskettiin ympäristöön ja naapurin tontille vuosien 2013–2019 aikana.

Tuomion mukaan yrittäjä rakennutti juhlatilan yhteyteen asiakasvessan, jonka jätevedet johdettiin putkea pitkin kahteen maahan upotettuun umpisäiliöön. Sieltä ihmisten ulostetta sisältänyttä jätevettä pumpattiin uppopumpulla säiliöistä putkea pitkin maastoon. Osa jätevedestä valui avo-ojaan ja osa levisi hallitsemattomasti maastoon. Jätevettä levisi muun muassa viereiselle tontille marjapensaiden luokse.

Käräjäoikeuden mukaan yrittäjä laiminlöi yrityksen jätehuollon järjestämisen. Yrittäjän toiminta oli omiaan aiheuttamaan ympäristön pilaantumista, epäsiisteyttä, vaaraa terveydelle ja viihtyisyyden vähentymistä. Ihmisulostetta sisältävän jäteveden maahan päästäminen voi myös vaarantaa pohjavettä.

Yrittäjä sai tuomion myös varkaudesta. Hän rakensi kiinteistölle uuden vesiliittymän, mutta ei tilannut laskutuksen mahdollistavaa vedenkulutusmittaria.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.