Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­ys­tä­väl­li­syys on syytä tuoda ICT-alan ytimeen – da­ta­lii­ken­ne haastaa ener­gia­ta­lou­den

Digitaaliset palvelut eivät ole aineettomia. ICT-sektorilla energiakysymyksen ohella tärkeä näkökulma liittyy tuotteiden valmistuksessa käytettäviin materiaaleihin.

Informaatio- ja viestintäsektori on Oulussa yksi tärkeimmistä toimialoista. ICT-sektorin rooli ympäristönsuojelussa ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä on saanut viime aikoina kasvavaa huomiota myös kansallisella tasolla.

Valtioneuvoston sekä liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemassa ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategiassa visio asetetaan vuoteen 2035. Vision mukaan Suomi on ekologisesti kestävien ICT-ratkaisujen käytön ja kehittämisen edelläkävijä. Lisäksi visiossa tarkennetaan, että  Suomi edistää ilmasto- ja ympäristöystävällistä digitalisaatiota kansainvälisesti ja tuottaa ratkaisuja myös maamme rajojen ulkopuolelle.

Viime vuonna valtioneuvosto teki myös periaatepäätöksen kiertotalouden strategisesta ohjelmasta. Tavoitteena on muutos, jolla kiertotaloudesta luodaan talouden uusi perusta vuoteen 2035  mennessä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.