Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Yli­vies­kas­sa on sun­nun­tai­na juhla, joka on pää­te­pis­te tra­ge­dial­le

Oulu

Kirkon palaminen koskettaa ihmisiä syvältä, koska kirkoilla on niin monia merkityksiä. Ylivieskan viisi vuotta sitten tapahtunut kirkon tuhopoltto ei kutenkaan ole historian dramaattisin kirkkopalo Pohjois-Pohjanmaalla, arvioi päätoimittaja Sanna Keskinen.

Ylivieskan kirkko tuhoutui liekkeihin pääsiäislauantaina viisi vuotta sitten. Tulipalo järkytti seurakuntalaisia kesken pääsiäisen ja nousi valtakunnalliseksi uutiseksi. Tahallaan sytytetty palo oli niin voimakas, että kirkko tuhoutui käytännössä täysin. Edes irtaimistoa ei saatu turvaan.

Nyt kirkkopuistossa seisoo uusi kirkko, joka vihitään käyttöönsä huomenna sunnuntaina. Paikalle ei koronarajoitusten vuoksi pääse, mutta tilaisuus televisioidaan. Kirkkoon pääsee myös tutustumaan virtuaalisesti Ylivieskan kirkon verkkosivuilla.

Uuden kirkon eteen on tehty valtava määrä talkootöitä ja saatu rahalahjoituksia. Vanhan kirkon dramaattinen tuhoutuminen kosketti niitäkin, joilla ei henkilökohtaista sidettä kirkkoon ollut, ja moni halusi olla edistämässä uutta alkua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.