Yli­vies­kan alueel­la ryös­tö­jen ja ryöstön yri­tys­ten sarja kes­ki­vii­kon ja tors­tain aikana – Poliisi sai no­pea­liik­kei­sen epäil­lyn kiinni kes­kus­tas­sa

Miehen hallusta löytyi käsiasemallinen kuula-ase. Miestä epäillään myös parin viikon takaisesta kaupan ryöstöstä Vihannissa.

Poliisi otti torstaina kiinni miehen, jonka epäillään syyllistyneen poikkeukselliseen ryöstöjen ja ryöstön yritysten sarjaan keskiviikon ja torstain aikana Ylivieskan seudulla.

Poliisin mukaan alueella tapahtui mainittuina kahtena päivänä lyhyessä ajassa kaikkiaan neljä ryöstä ja ryöstön yritystä, jotka tehtiin kauppoihin ja kioskeihin.

Rikosten sarja sai alkunsa keskiviikkona 7. huhtikuuta, kun epäilty mies yritti keskipäivän aikaan ryöstää aseella uhaten Ylivieskan Kaisaniemen Salen kassan.

Poliisi kertoo päässeensä nopeasti paikalle, mutta tekijä oli ehtinyt poistua eikä häntä tavoitettu. Hän ei saanut saalista.

Vain noin tuntia myöhemmin Ylivieskan keskustan R-kioskista tuli seuraava ryöstöhälytys.

– Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään aseella uhaten ryöstäneen R-kioskin, saaden saaliikseen vähäisen määrän omaisuutta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Epäilty onnistui tälläkin kertaa pakenemaan, vaikka useita poliisin yksiköitä kiirehti paikalle.

Epäillystä oli tässä vaiheessa kertynyt jo tuntomerkkejä niin, että poliisi kykeni yksilöimään epäillyn ja aloitti tämän etsinnät ja muut tutkintatoimet.

Poliisin mukaan varhain aamulla tänään torstaina Ylivieskan keskustan K-marketiin kohdistui seuraava törkeän ryöstön yritys. Tuntomerkkien perusteella saman henkilön epäillään jälleen uhanneen kaupan kassaa aseella. Hän ei saanut mitään saalista.

– Pian tämän jälkeen tuli vielä uusi ryöstöhälytys R-Kioskista, jonne sama henkilö oli mennyt ja aseella uhaten yrittänyt saada omaisuutta siinä kuitenkaan onnistumatta, poliisi kertoo.

Tähän mennessä poliisi oli jo varoittanut ennalta joitakin kauppoja ja epäilty mies kyettiin paikallistamaan Ylivieskan keskustan Saleen, jonka lähettyviltä hänet viimein saatiin kiinni.

Miehen hallusta löytyi käsiasemallinen kuula-ase, joka ei ole varsinainen tuliase.

Pidätettynä olevaa miestä epäillään lisäksi Vihannin S-Marketin aseellisesta ryöstöstä kaksi viikkoa sitten. Tuolloin tekijä sai saaliikseen rahaa.

Poliisin mukaan tutkinta on kesken eikä siitä tässä vaiheessa tiedoteta enempää.