Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Tilaajille

Yli­vies­ka­lai­sen Si­ka­baa­rin tar­kas­tus­käyn­neil­lä selvisi pahoja puut­tei­ta hy­gie­nias­sa ja tilojen kun­nos­sa – toi­mi­tus­joh­ta­ja: "Ei vain ke­ren­nyt tässä ihan kaikkea mitä piti"

Ruokaviraston Oiva-raporttien mukaan Sikabaarin Lihatuote oy:n tiloissa on viime syksystä asti havaittu puutteita muun muassa tilojen kunnossa, hygieniassa ja haittaeläinten torjunnassa.

Sikabaarin Lihatuote oy:n kaikki lihatuotteet on määrätty hävitettäviksi elintarviketurvallisuuden vaarantumisen vuoksi. Aihekuva.
Sikabaarin Lihatuote oy:n kaikki lihatuotteet on määrätty hävitettäviksi elintarviketurvallisuuden vaarantumisen vuoksi. Aihekuva.
Kuva: Pekka Peura

Ruokavirasto tiedotti eilen määränneensä ylivieskalaisen Sikabaarin Lihatuote oy:n kaikki lihatuotteet hävitettäviksi, sillä tuotteiden elintarviketurvallisuudesta ei voida varmistua.

Yrityksen myymälä- ja tuotantotiloihin tehdyt tarkastuskäynnit kertovat vakavista puutteista.  Tarkastuksissa tehdyt havainnot ovat nähtävillä Ruokaviraston Oiva-raporteissa. Ensimmäiset raportit ovat viime syksyltä, ja viimeisin raportti on tämän vuoden huhtikuulta. Ruokavirastosta kommentoidaan Kalevalle, että yrityksen ongelmat ovat ajan kuluessa kehittyneet vakavammiksi, koska yritys ei ole korjannut epäkohtia.