Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yle: Oulun KRP tutkii epäil­tyä va­koi­lua – ky­sees­sä jo kolmas lyhyen ajan sisällä käyn­nis­ty­nyt maan­pe­tos­ri­kos­tut­kin­ta

Keskusrikospoliisin Oulun yksikkö tutkii epäiltyä vakoilua. Asiasta uutisoi Yle.

Ylen mukaan epäilty vakoilutapaus on tullut poliisin tietoon lokakuun alun jälkeen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi vahvistaa Ylelle, että asiasta on käynnissä tutkinta. Hän ei kuitenkaan kommentoi asiaa enempää tutkinnallisista syistä.

Yle kertoo, että hän ei kommentoi esimerkiksi sitä, missä ja milloin epäilty rikos on tapahtunut. Hän ei myöskään kommentoi, onko poliisilla epäiltyjä tapauksessa.

Rikoslaissa todetaan, että vakoilusta voidaan tuomita, mikäli joku hankkii vierasta valtiota hyödyttääkseen tai Suomea vahingoittaakseen tietoja esimerkiksi Suomen maanpuolustusta, ulkomaansuhteita, valtiontaloutta tai energiahuoltoa koskevasta tai muusta Suomen turvallisuuteen vaikuttavasta seikasta.

Tekijällä on oltava maanpetoksellinen tarkoitus, jotta kyseessä olisi vakoilu.

Viime viikolla kävi ilmi, että poliisilla on tutkinnassa kaksi epäiltyä maanpetosrikosta. Toisessa nimikkeenä on luvaton tiedustelu ja toisessa turvallisuussalaisuuden paljastaminen. Myös jälkimmäistä tutkii keskusrikospoliisin Oulun yksikkö.