Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kes­kus­ri­kos­po­lii­si tutkii kahta hyvin har­vi­nais­ta maan­pe­tos­ri­kos­ta – Yle: Il­moi­tuk­sia kir­jat­tu myös Oulussa ja Ka­jaa­nis­sa

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahta epäiltyä maanpetosrikosta. Toisessa epäilynä on luvaton tiedustelutoiminta ja toisessa turvallisuussalaisuuden paljastaminen. KRP:n tutkinnanjohtajat eivät kommentoi tutkintoja. Tutkinnoista kertoi ensin Yle.

Ylen mukaan poliisilla on ollut syksystä lähtien tutkinnassa luvaton tiedustelutoiminta ja tämän lisäksi tutkinnassa on epäilty turvallisuussalaisuuden paljastaminen.

Keskusrikospoliisista vahvistetaan Ylelle, että kyseiset tutkinnat ovat käynnissä. Epäillyn luvattoman tiedustelutoiminnan tutkinnanjohtajana toimii rikoskomisario Masi Puolakka ja epäillyn turvallisuussalaisuuden paljastamistapauksen tutkinnanjohtajana toimii rikoskomisario Jukka Nurmenniemi.

Tiedossa ei ole, millaisista tapauksista on tarkalleen kysymys.

Yle kertoo, että epäillyt rikokset on kirjattu Oulussa, Kajaanissa ja Virolahdella. Yle kertoo, että sen tietojen mukaan luvattomasta tiedustelutoiminnasta on tehty ilmoitus Virolahdella, jossa sijaitsee muun muassa Vaalimaan raja-asema. Epäillyn turvallisuussalaisuuden paljastamisesta on tehty kaksi ilmoitusta, joista toinen on kirjattu Oulussa ja toinen Kajaanissa.