Oulun joukkoliikenne: Oulun bussit ovat ajoit­tain tupaten täynnä ja mat­ko­jen mää­räs­sä taotaan en­nä­tys­lu­ke­mia

Mielipidekirjoitus: Su­ku­puo­li­ko­ke­mus on jo­kai­sen oma asia

Luitko jo tämän: Miksi somessa ihail­laan julk­kik­sia lähes vailla rihman kier­tä­mää, mutta ta­val­li­sen suo­ma­lai­sen luo­mu­ta­ka­lis­ton nä­ke­mi­nen on kau­his­tus?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yksi henkilö hukkui Ala­vies­kas­sa – pe­las­tus­teh­tä­vään osal­lis­tui lisäksi ve­si­su­kel­ta­jia ja poliisi

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai  hälytyksen vesipelastustehtävästä Alavieskaan tänään torstaina vähän kello 20.30 jälkeen. Päivystävä palomestari Matti Virtanen kertoi ennen kello 22 lähetetyssä tiedotteessa, että yksi henkilö oli joutunut veden varaan.

Tehtävään hälytettiin Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kolme pelastusyksikköä, vesisukellusryhmä ja ensihoitoyksikkö. Mukana olivat lisäksi ensihoidon kenttäjohtaja ja poliisi.

Pintapelastuspari aloitti pelastustyöt välittömästi pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen. Vedessä ollut henkilö paikannettiin nopeasti muiden paikalla olleiden avustuksella, kerrotaan tiedotteessa.

Henkilö kuljetettiin pintapelastajien avustuksella rantaan. Pelastuslaitos avusti ensihoitoa potilaan hoidossa.

Oulun poliisin johtokeskus vahvisti ennen kello 23, että henkilö oli menehtynyt, ennen kuin hänet saatiin rantaan. Hukkuneen henkilön omaiset on tavoitettu.

Päivitetty otsikkoa ja tekstiä poliisin tietojen mukaan 8.7.2021 kello 22.55.

Lue lisää: Ka­don­nut­ta et­si­tään vedestä Yli­kii­min­gis­sä – va­paa­eh­toi­nen pe­las­tus­pal­ve­lu kut­sut­tu apuun