ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yh­dys­val­lat har­kit­see Tik­Tok-so­vel­luk­sen kiel­tä­mis­tä, sanoo ul­ko­mi­nis­te­ri Pompeo – so­vel­lus on tois­tu­vas­ti kiel­tä­nyt ja­ka­van­sa käyt­tä­jä­tie­to­ja Kiinan vi­ran­omai­sil­le

Pompeo sanoi Fox Newsin haastattelussa, että ihmisten kannattaa ladata TikTok vain, jos haluaa henkilökohtaisia tietojaan Kiinan kommunistisen puolueen käsiin.

Helsinki
Yhdysvallat harkitsee kiinalaisten sosiaalisen median sovellusten, mukaan lukien suositun videonjakopalvelu TikTokin, kieltämistä. Intia on jo aiemmin päättänyt Tiktokin kieltämisestä.
Yhdysvallat harkitsee kiinalaisten sosiaalisen median sovellusten, mukaan lukien suositun videonjakopalvelu TikTokin, kieltämistä. Intia on jo aiemmin päättänyt Tiktokin kieltämisestä.
Kuva: SANJEEV GUPTA

Yhdysvallat harkitsee kiinalaisten sosiaalisen median sovellusten, mukaan lukien videonjakopalvelu TikTokin, kieltämistä, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo televisioyhtiö Fox Newsin haastattelussa maanantaina.

Pompeon mukaan hallitus ottaa asian hyvin vakavasti.

– En halua mennä presidentin edelle, mutta harkitsemme sitä, Pompeo sanoi juontaja Laura Ingrahamin kysyessä asiasta.

Pompeon mukaan ihmisten kannattaa ladata TikTok vain, jos haluaa henkilökohtaisia tietojaan Kiinan kommunistisen puolueen käsiin.

Kiinalaisen ByteDancen omistama TikTok on maailman suosituimpia sovelluksia. Sovellus on toistuvasti kieltänyt jakavansa käyttäjätietoja Kiinan viranomaisille ja toisti saman myös Pompeon haastattelun jälkeen, uutisoi muun muassa CNN.

– Meillä ei ole korkeampaa prioriteettia kuin edistää turvallista sovelluskokemusta käyttäjillemme. Emme ole koskaan jakaneet käyttäjätietoja Kiinan hallinnolle, emmekä tekisi niin, vaikka sitä pyydettäisiin, yhtiön edustaja sanoi lausunnossaan Pompeon haastattelun jälkeen.

Lausunnossa huomautettiin myös TikTokin toimitusjohtajan olevan yhdysvaltalainen ja yhtiöllä olevan satoja työntekijöitä Yhdysvalloissa.

Intiassa TikTok on jo kielletty. Guardianin mukaan myös Australiassa poliitikot ovat suhtautuneet kriittisesti sovellukseen.

Yhdysvaltojen ja Kiinan välejä on kiristänyt viime aikoina erityisesti kiistelty Hongkongin turvallisuuslaki, joka saatettiin voimaan Kiinassa kesäkuun lopussa. Pompeo varoitti tuolloin Kiinaa vastatoimista.

Aiemmin maanantaina Pompeo kutsui Kiinan valvonta- ja sensuurisuunnitelmia Hongkongissa orwellilaisiksi.