Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Vuoden vaih­tu­mi­nen työl­lis­ti pe­las­tus­lai­tos­ta ja po­lii­sia Oulun alueel­la – Jä­te­ka­tok­ses­sa yöllä sy­ty­tet­ty palo uhkasi ker­ros­ta­loa ja vau­rioit­ti autoja Me­ri­kos­ken­ka­dul­la

Poliisia työllistivät häiriökäytös, rattijuopot ja kotihälytykset. Alppilassa vesivahinko kasteli useita asuntoja kerrostalossa.

Uudenvuoden juhlinta lieveilmiöineen piti poliisin ja pelastuslaitoksen kiireisinä Oulun seudulla.

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin lauantaina aamulla, että kotihälytyksiä, häiriökäyttäytymistä ja rattijuopumuksia oli runsaasti. Esimerkiksi vakavampia väkivallantekoja ei ollut toistaiseksi tiedossa.

Oulun poliisilaitoksen toimialueella kärysi yhdeksän rattijuoppoa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos kertoi perjantain puolella iltaa ainakin kahdesta hälytyksestä, joissa kyse oli ilotulitteen aiheuttamista tulipaloista. Rajakylässä savusi jäteastiassa ja Kempeleessä palamaan syttyi auto.

Myöhemmin yökahden aikaan Tuirassa Valtatiellä kerrostalon käytävällä oli ammuttu ilotulitteita. Varsinaista paloa ei syttynyt, ja palokunta tuuletti tilat.

Samaan aikaan sattui vakavampi palo Merikoskenkadulla, jossa oli päivystävän palomestarin mukaan tuikattu jätekatos tuleen aivan kerrostalon vieressä.

Palokunta sai estettyä palon leviämisen taloon ja sammutti jätekatoksen. Katoksen viereen pysäköidyt kaksi henkilöautoa kärsivät palovahinkoja.

Yökolmen jälkeen Alppilassa Simpsintiellä kerrostalossa sattui useita asuntoja kastellut vesivahinko.

Kolmannen kerroksen asunnon pesuhuoneesta peräisin oleva vesi levisi alapuolisiin asuntoihin ja hissikuiluun. Pelastuslaitos imuroi vedet huoneistoista ja luovutti kohteen jatkotoimia varten kiinteistönhuollolle.