Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Vuoden po­si­tii­vi­sim­mak­si ou­lu­lai­sek­si va­lit­tiin pol­ku­pyö­rä­var­kauk­sia sel­vit­tä­vä Ilkka Pulk­ki­nen

Ilkka Pulkkinen on perustanut Ouluun partion, joka selvittää vinkkien avulla pyörävarkauksia.
Ilkka Pulkkinen on perustanut Ouluun partion, joka selvittää vinkkien avulla pyörävarkauksia.
Kuva: Pekka Peura

Bike's Patrullen -toiminnasta tunnettu Ilkka Pulkkinen on valittu Vuoden positiivisimmaksi oululaiseksi, tiedotteessa kerrotaan. Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin jakama tunnustus jaettiin Valkean joulunavauksessa perjantaina.

Bike's Patrullen on vapaaehtoisista koostuva ryhmä, joka jäljittää Oulussa varastettuja polkupyöriä ja palauttaa niitä takaisin omistajilleen. Pulkkinen on ryhmän perustaja.

Pyörävarkauksien eteen tehdyn vapaaehtoistyön lisäksi Pulkkinen on auttanut myös lukuisia sotaa paenneita ukrainalaisia.

– Ilkkaa kuvaillaan avuliaaksi ja avoimeksi yhteistyön edistäjäksi - oikeaksi hyväntekijäksi, joka luo ympärilleen yhteisöllisyyttä ja samalla rakentaa parempaa sekä turvallisempaa Oulua, palkintoperusteluissa sanotaan.

Pulkkisen asenteen ja tekojen kehuttaan tuoneen vapaaehtoistyölle myös paljon positiivista julkisuutta ulkomaita myöten.

Vuoden positiivisin oululainen -palkinto myönnetään henkilölle, joka tuo oululaisuutta esille positiiviseen sävyyn, osoittaa sanat teoiksi, ja auttaa myös muita onnistumaan. Tämä vuonna raati sai yli tuhat ehdotusta palkinnon saajaksi.