Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Vuoden isän­nöit­si­jäk­si valittu ou­lu­lai­nen Terhi Jokinen vaihtoi hor­to­no­min hommat isän­nöin­ti­alaan – on­gel­man­rat­kai­si­ja on eri­kois­tu­nut van­hem­piin ja vaa­ti­vam­piin koh­tei­siin

Entisestä hortonomista on kehittynyt ongelmanratkaisija, joka näkee työssään koko yhteiskunnan kirjon. Järjestelmällisyys auttaa, mutta yllätyksiä sattuu asukkaiden parissa alinomaa, Jokinen kertoo. Isännöitsijän rooli kasvaa. Ala hakee työvoimaa ja toivoo korkeakoulutusta.

Terhi Jokinen on elementissään vähän vanhempien taloyhtiöiden parissa. Hoidettaviin kuuluu niin satavuotias rakennus kuin kymmenen vuotta vanhojakin kohteita.
Terhi Jokinen on elementissään vähän vanhempien taloyhtiöiden parissa. Hoidettaviin kuuluu niin satavuotias rakennus kuin kymmenen vuotta vanhojakin kohteita.
Kuva: Pekka Peura

Kun Terhi Jokinen muutti Ouluun vuonna 2014, hän ei vielä arvannut, miten työllistyisi jatkossa. Toiveena pienen lapsen äidillä oli tehtävä, joka ei vaatisi matkustamista.

Äskettäin Isännöintiliitto valitsi Terhi Jokisen vuoden 2021 isännöitsijäksi.

Tarvitaan suunnitelmallisuutta, jotta voisi pitää lukuisia palloja ilmassa yhtä aikaa. Järjestelmällisyys onkin 2016 perheyritys OIT Isännöinnissä aloittaneen Jokisen suurin valtti.

– Se on minun taito, osaan laittaa asiat laatikkoihin.

Jokinen on ilmeinen ongelmanratkaisija ja erikoistunut mielellään vanhempiin, vaativampiin kohteisiin.

Työ edellyttää pitkää pinnaa. Asukkaiden yhteydenottoihin kuluu aikaa, sillä kontaktia otetaan paitsi puhelimitse ja sähköpostitse myös Whatsappilla sekä yrityksen huoneistojärjestelmän kautta.

Jotta huomiota saisi myös kaikkein olennaisin eli “eteenpäin katsominen“, Jokinen raivaa joka päivä kalenteriin yleensä kolme isoa tehtävää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.