Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

VTV:n pää­joh­ta­jan tapaus osoit­taa, että val­ta-ase­ma voi panna mo­raa­lin koe­tuk­sel­le myös Suo­mes­sa

Eduskunta päättää keskiviikkona Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan erottamisesta. Ratkaisulle ei ole vaihtoehtoja. Kansalaisten luottamus viranomaisiin on kansanvaltaisen, toimivan yhteiskunnan kulmakiviä.

Eduskunnan täysistunnon käsittelyyn tulee keskiviikkona poikkeuksellinen asia: Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanominen. Eduskunnan kansliatoimikunta esitti sitä tiistaina ”virkamiehestä johtuvasta erityisen painavasta syystä”.

Suomessa valtion virkamiesten irtisanomiskynnys on korkea. Sitä voi perustella muun muassa sillä, ettei hallinto olisi poliittisten tuulten heiteltävänä.

Yli-Viikarin erottamisessa ei kyse ole kuitenkaan politiikasta vaan puhtaasti siitä, että hän on menettänyt uskottavuutensa tehtävässään. Samalla hän on toimillaan heittänyt varjon koko johtamansa viraston ylle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.