Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

VR aloit­taa muu­tos­neu­vot­te­lut – ­met­sä­teol­li­suu­den hei­ken­ty­mi­nen, Ve­nä­jän-lii­ken­teen lop­pu­mi­nen ja inf­laa­tio haas­ta­vat

Metsäteollisuuden näkymät ovat heikentyneet viime aikoina.
Metsäteollisuuden näkymät ovat heikentyneet viime aikoina.
Kuva: Pauli Järvinen/arkisto

VR aloittaa muutosneuvottelut tavaraliikenteessä, kerrotaan yhtiön tiedotteessa. Taustalla vaikuttaa metsäteollisuuden nopeasti heikentynyt suhdannenäkymä, mikä heijastuu tavaraliikenteen määrään.

VR:n logistiikkajohtaja Eljas Koistinen sanoo tiedotteessa, että tavaraliikenteen tilanne on ollut ennestään hankala korkean inflaation ja Venäjän-liikenteen loppumisen vuoksi. Viimeisen vuosineljänneksen vertailukelpoinen tulos oli tappiollinen.

Muutosneuvottelut alkavat ensi maanantaina 29. toukokuuta. Niiden piirissä on yhteensä 1 900 henkilöä, jotka työskentelevät logistiikassa ja junaliikennöinnissä.

Tavoitteena on pitää mahdolliset lomautukset mahdollisimman lyhyinä. Niiden kestoon vaikuttaa se, milloin metsäteollisuuden kuljetusten kysyntä alkaa elpyä. VR:n mukaan lomautusten kesto on enintään 90 päivää.

Lomautustarvetta vähentävät esimerkiksi vapaaehtoiset palkattomat vapaat, perhevapaat, lomien siirto sekä lomarahojen vaihto vapaiksi.

VR kertoo, että mahdolliset sopeutustarpeet tarkentuvat prosessin edetessä ja ne voivat vaihdella paikkakunnittain, toimipisteittäin ja toiminnoittain.