Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Vla­di­mir Putin rä­jäyt­ti stig­ma-pom­min – maa­ris­ki, maa­brän­di sekä mai­ne­hait­ta ovat lai­mei­ta termejä vä­ke­väl­le hä­peä­lei­mal­le

Koska stigma tarttuu, vaarana on, että myös koko venäläinen kulttuuri stigmatisoituu, jolloin Putinin mukana kärsivät lapset, balettitanssijat, urheilijat – ja blinit. Venäläisen votkan juominen on jo häpeällistä.

Kun presidentti Putin antoi hyökkäyskäskyn, hän tuli samalla räjäyttäneeksi myös kaikkien aikojen likaisimman stigma-pommin.

Sota on paljastanut, että monella yritysjohtajalla stigma-ilmiön ymmärrys on heikoissa kantimissa. Kauppatieteiden opinnoista tutut ”maariski” tai ”maabrändi” eivät pääse käsiksi nyt nähtävän ketjureaktion ytimeen. Myös termi ”mainehaitta” on liian laimea näin väkevälle häpeäleimalle. Huono ymmärrys ja löperöt käsitteet johtavat helposti onnettomiin päätöksiin.

Nyt tarvitaan stigma-käsitteen ja -ilmiön ymmärtämistä. Stigma kuuluu sosiaalisten arviointikäsitteiden perheeseen, jonka muita jäseniä ovat legitimiteetti, status ja maine. Organisaatiot syntyvät, kukoistavat ja tuhoutuvat jatkuvissa arviointiprosesseissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.