Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vir­pi­nie­men kaa­voi­tuk­seen mallia Ka­la­joen Hiek­ka­sär­kil­tä

Meriniemen ja Kellonlahden asuinalueiden asukkaiden vakituisen asumisen oikeuden menettäminen ja uudelleen takaisin saaminen on herättänyt ristiriitaisia tunteita ja epävarmuutta. Asian käsittelyssä on unohdettu ihmisen arkielämän tarpeet ja tasa-arvoinen kohtelu.

Keskeisenä asiana on noussut esille asemakaavan vaiheittainen muutos, jonka on mahdollista toteuttaa MRL:ssa 01.05.2017 voimaan tulleella lakimuutoksella.

Koska laki on varsin uusi ja käytännön toteutuksia on vielä vähän, sen soveltaminen Meriniemen ja Kellonlahden asemakaavanmuutokseen on herättänyt paljon keskustelua ja jopa aiheetonta vastustamista.

Vaiheittaisen asemakaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa loma-asunnon käyttötarkoituksen muutos vakituisen asumisen rakennukseksi maanomistajan/maanvuokraajan oman tarpeen mukaan. Meriniemen ja Kellonlahden alueella asuu paljon henkilöitä vakituisesti, mutta nykyinen voimassa oleva asemakaavamerkintä ei salli osoitteen kirjaamista vakituiseksi asunnoksi väestötietojärjestelmään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.