Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Virka kiin­nos­taa, mutta seuraan ti­lan­net­ta" – Oulun kun­ta­po­lii­ti­kot toi­vo­vat Päivi Laa­ja­lan lisäksi run­sas­ta ha­ki­ja­jouk­koa, kun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikka tulee hakuun syk­syl­lä

Kaupungin poliittiset päättäjät käyvät lähiaikoina keskustelua kaupunginjohtajan viran julistamisesta auki, viran kelpoisuusehdoista ja aikatauluista.

Päivi Laajala aloittaa pian kautensa viimeisen vuoden kaupungin johdossa. –Ei minulla ole paineita, että olisin kovasti hakeutumassa muualle.
Päivi Laajala aloittaa pian kautensa viimeisen vuoden kaupungin johdossa. –Ei minulla ole paineita, että olisin kovasti hakeutumassa muualle.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Päivi Laajalan kuusivuotinen kausi Oulun johdossa päättyy vuoden päästä. Kaupunginjohtajan pesti on tulossa julkiseen hakuun ensi syksynä.

Oletko halukas jatkamaan Oulun kaupunginjohtajana, Päivi Laajala?

– Tietysti virka kiinnostaa, tämä on mielenkiintoinen ja haasteellinen tehtävä, varmaan haasteellisimpia johtotehtäviä myös erilaisten sidosryhmien ja intressien ympäröimänä, Laajala sanoo.

– Mutta asia ei ole minulle vielä henkilökohtaisesti ajankohtainen. Katsotaan syksyllä, miten tämä asia etenee.

Vaikuttaako kaupungin roolin pieneneminen tehtävän kiinnostavuuteen?

– Ei vaikuta. Kaikissa kunnissa on sama tilanne. Johtajan tehtävä kaupungeissa ja kunnissa on mielenkiintoinen tässä muutostilanteessa.

Olet tehnyt uraa Helsingissä ennen siirtymistä Oulun johtoon. Onko Helsingin verkostoilla ja kytköksillä vaikutusta harkintaasi, haluatko jatkaa uraa Oulussa?

– Koen, että virkaura Helsingissä on edesauttanut paljon nykyisessä työssäni.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.