Kolumni: Yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sis­ta luo­pu­mi­nen on pe­rus­tel­tua – voisiko Ruotsin malli toimia meil­lä­kin?

Luitko jo tämän?: Ou­lu­lais­taus­tai­nen Ma­rian­ne Le­hi­koi­nen auttaa naisia pää­se­mään yrit­tä­jyy­den huip­pu­tu­lok­siin

Tilaajille

Viikon lo­puk­si: Etätyö on tylsää ja yk­si­näis­tä puur­ta­mis­ta – sii­tä­kin pitäisi puhua, mitä mer­kit­see, kun työn­an­ta­ja vie kotona tilaa hen­ki­ses­ti ja fyy­si­ses­ti

Luojan kiitos pian päästään rokottamaan ihmisiä ja terveyskriisi saadaan vähitellen hallintaan. On syytä toivoa, että pikkujouluissa ensi vuonna voitaisiin enää muistella nykyihmiskunnan yhtä synkintä vaihetta.

Etätyön hyvät puolet ovat vähitellen karisemassa, kun tilalle tulee murmelimainen olo ja etätyöapatia valtaa mielen.
Etätyön hyvät puolet ovat vähitellen karisemassa, kun tilalle tulee murmelimainen olo ja etätyöapatia valtaa mielen.
Kuva: Jarmo Kontiainen /arkisto

Ensimmäiset päivät etätyössä olivat suorastaan jännittäviä. Tekniikan toimivuus ja yhteyksien pitäminen oli yllättävän helppoa. Työhön pystyi keskittymään kenenkään häiritsemättä. Mukavaa vaihtelua oli myös se, ettei koko ajan tarvinnut olla vuorovaikutuksessa kaikkien työyhteisön jäsenten kanssa. Se toi kaivattua etäisyyttä pinnan alla väreileviin ristiriitoihin.

Ruokahuolto tosin piti miettiä etukäteen, sillä enää ei päässyt hissillä suoraan työpaikan lounasravintolaan. Jääkaapin ovi kävi tiuhaan, kun mieli hamusi välipalaa. Uudet palvelukonseptit tulivat tutuiksi. Netissä saattoi tilata kotiin yksittäisen aterian, kauppakassin ja kotivaraksi fiksusti halpoja elintarvikkeita.