Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Luitko jo tämän: Po­lii­si­par­tio törmäsi ja­lan­kul­ki­jaan suo­ja­tiel­lä, jonka vaa­ral­li­suus to­det­tiin jo vuosia sitten

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Vih­rei­den edus­kun­ta­vaa­li­eh­do­kas Paula Poh­jan­rin­ne herätti häm­men­nys­tä vaa­li­ko­ne­kom­men­til­laan – "Muo­toi­lin vas­tauk­se­ni huo­nos­ti"

Pohjanrinne kirjoitti kommentissaan, että oululainen poliisi näyttäytyy rasistisena ja puolueellisena, koska katsoi asiakseen nostaa Oulun seksuaalirikokset julkisuuteen juuri vaalikeväänä.

Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti joissakin lukijoissa hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneessa.
Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti joissakin lukijoissa hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneessa.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneen kysymykseen, onko Oulun maine kärsinyt peruuttamattomasti ilmi tulleiden seksuaalirikosten vuoksi.

Pohjanrinne kirjoitti kommentissaan, että oululainen poliisi näyttäytyy rasistisena ja puolueellisena, koska katsoi asiakseen nostaa juuri nämä rikokset julkisuuteen juuri vaalikeväänä, mistä herää ajatus Oulusta erityisen rasistisena kaupunkina.

– Muotoilin vastaukseni huonosti. Arvostelin sitä, että juuri se asia tuotiin julkisuuteen juuri silloin, kun muuallakin oli tapahtunut seksuaalirikoksia. Sinänsä noitten kauheitten asioiden tutkiminen ei ole väärin, Pohjanrinne sanoi Kalevalle lauantaina.

Eikö ole nimenomaan hyvä, että poliisi tiedotti näistäkin asioista avoimesti, kun sitä usein moititaan liian niukasta tiedottamisesta?

– Kyllä, on hyvä, että poliisi tiedottaa. Miksi kuitenkin poliisi nosti näin voimakkaasti julkisuuteen juuri näitä tapahtumia, kun kuitenkin muuallakin maassa oli vastaavanlaisia tutkintoja käynnissä. Se on herättänyt hämmennystä muun muassa omassa sosiaalisessa mediassani, Pohjanrinne selventää.

Hän korostaa, että ei ole halunnut kyseenalaistaa poliisin tekemää seksuaalirikosten tutkintaa.

– Arvostan poliisin työtä ja toimintaa, eikä tarkoitukseni missään tapauksessa ollut vähätellä näitä rikoksia. Oulu kärsii rasistisesta maineesta osittain myös näiden tapausten vuoksi, eikä vain näiden tapausten takia.