Pysäköinti: Ki­vi­sy­dä­men uudet jär­jes­te­lyt epäi­lyt­tä­vät, mutta saavat myös kii­tos­ta Kalevan ky­se­lys­sä

Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Vielä 50 vuotta sitten varmaan jo­kai­nen lapsi ja nuori kävi on­gel­la, nyt enää aika har­va."– Val­ta­kun­nal­li­nen ka­las­tus­päi­vä pitää pin­tan­sa, vaikka korona on kar­si­nut päivän ta­pah­tu­mia eri puo­lil­la Suomea

Esimerkiksi Martinniemen koulun oppilaat pääsevät tänään tutustumaan kalastusharrastukseen Haukiputaalla. Vuosien varrella kalastuspäivän tapahtumiin on osallistunut jo yli 100 000 lasta.

Elokuussa 2018 valtakunnallista kalastuspäivää vietettiin muun muassa Kellon kalasatamassa. Kalatalousneuvoja Pasi Anttila Perämeren kalatalousyhteisöjen liitosta esitteli nahkiaisia koululaisryhmille.
Elokuussa 2018 valtakunnallista kalastuspäivää vietettiin muun muassa Kellon kalasatamassa. Kalatalousneuvoja Pasi Anttila Perämeren kalatalousyhteisöjen liitosta esitteli nahkiaisia koululaisryhmille.
Kuva: Annika Ollanketo

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään tänään ympäri Suomea jo kuudettatoista kertaa. Tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä innostaa erityisesti lapsia ja nuoria lähtemään kalaan.

Oulun alueella Oulun kalatalouskeskus ja Haukiputaan jakokunta esittelevät kalastusharrastusta Haukiputaan Martinniemen koulun oppilaille koulun pihalla tänään kello 8.15–14.

Kalastusaiheisille rastipisteille on tulossa pienissä ryhmissä noin 200 koulun 3.–6-luokkalaista opettajineen. Lisäksi koulun ykkös- ja kakkosluokkalaiset taiteilevat päivän aikana kalastusaiheisia piirustuksia.

Onko kalastuspäivä innostanut muksuja kalavesille, Kalatalouden keskusliiton tiedottaja Tapio Gustafsson?

– Toivomme ja uskomme niin. Sitä on vaikea mitata esimerkiksi lupatilastojen avulla, koska alle 18-vuotiailta ei vaadita kalastonhoitomaksua. Vuosien saatossa onkivavan varressa on kuitenkin ehditty käyttää melkoinen joukko, yhteensä yli 100 000 lasta.

– Ennen koronaa kalastuspäivän osallistujamääräksi ehti vakiintua vähän alle 10 000 lasta ja nuorta, joten suurimmasta alkuinnostuksesta on tultu vähän alaspäin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.