Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Venäjän lai­vas­to­voi­ma kal­pe­nee uuden Naton rin­nal­la – Moni yk­si­tyis­koh­ta pal­jas­taa, että Putinin puhe 30 uuden so­ta-aluk­sen mah­dis­ta oli uhoa

Pietarissa viikonvaihteessa pidetty Venäjän laivaston paraati ylittää joka heinäkuussa kotimaisen ja ulkomaisen uutiskynnyksen, vaikka paraati tarkemmalla tarkastelulla osoittaa enemmän Venäjän laivaston heikkoutta kuin suuruutta. Putin puhui maansa sotilasmahdista puppua, jota Suomenkin mediassa siteerattiin sellaisenaan.

Analyysi

Venäjän jokakesäinen propagandatapahtuma eli laivaston päivän paraati pidettiin viime viikonloppuna Pietarissa. Venäjän presidentti Vladimir Putin otti tuttuun tapaan laivasto-osaston vastaan Nevajoella.

Tällä kertaa paikalla oli paljon myös juhlavieraita sellaisista Afrikan maista, jotka ovat ottaneet Venäjän ja Ukrainan sodassa Venäjää myötäilevän tai Venäjään neutraalisti suhtautuvan kannan.

Putin käytti tapahtumaa siten propaganda-aseena ja pyrki osoittamaan, että Venäjä ei ole yksin tai eristetty.

Laivastoparaati oli silti varjo entisestä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.