Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Venäjän entinen pre­si­dent­ti Dmitri Med­ve­dev jul­kai­si suo­men­kie­li­sen meemin so­siaa­li­ses­sa me­dias­sa

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev julkaisi maanantaina sosiaalisessa mediassa Suomen Nato-jäsenyydelle irvailevan meemin.

X:ssä (entinen Twitter) julkaistussa kuvassa kaksi mieshahmoa näyttävät käyvän keskustelun Nato-jäsenyydestä.

Meemi noudattaa Venäjän virallista narratiivia siitä, ettei se ole uhka muille maille, vaan Nato ja länsimaat uhkaavat sen olemassaoloa.

Medvedev on aiemminkin kohauttanut räväköillä ja uhkaavilla julkaisuillaan sosiaalisessa mediassa. Viimeksi heinäkuussa hän totesi, että Venäjän on turvauduttava ydinaseisiin, jos Ukrainan vastahyökkäys onnistuu.

Riippumaton venäläismedia Verstka on aikaisemmin kirjoittanut lähteisiinsä pohjaten, että Medvedev kirjoittaa värikkäitä julkaisujaan usein humalassa.

Medvedev toimii nykyisin Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana. Hän toimi Venäjän kolmantena presidenttinä vuosina 2008–2012, jolloin pääministerinä toimi sekä hänen edeltäjänsä että seuraajansa, eli Vladimir Putin. Presidenttiyden jälkeen hän toimi Venäjän pääministerinä vuosina 2012–2020.