Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Venäjä on iskenyt Uk­rai­nan säh­kön­tuo­tan­toon yli tu­han­nel­la oh­juk­sel­la ja am­muk­sel­la, sanoo säh­kö­yh­tiön edus­ta­ja

Ukrainan sähköyhtiön hallituksen puheenjohtaja sanoo, että viimeaikaiset iskut ovat "suurin ihmiskunnan kokema hyökkäys" energiaverkostoon.

Paikallinen poistumassa kaupasta Donestkissa hetkeä lähelle osuneiden ohjusiskujen jälkeen 7. joulukuuta.
Paikallinen poistumassa kaupasta Donestkissa hetkeä lähelle osuneiden ohjusiskujen jälkeen 7. joulukuuta.
Kuva: SERGEI ILNITSKY

Venäjä on iskenyt Ukrainan sähkölaitoksiin ja -linjoihin yli tuhannella ohjuksella ja ammuksella, sanoo Ukrainan sähköyhtiön Ukrenergon hallituksen puheenjohtaja Volodymyr Kudrytskyi.

Ukrainan Interfax-uutistoimiston mukaan Kudrytskyi puhui asiasta Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) kokouksessa eilen.

Hänen mukaansa viimeaikaiset massiiviset iskut ovat "suurin ihmiskunnan kokema hyökkäys" energiaverkostoon. Tästä johtuen Ukraina kärsii nyt vakavasta sähköpulasta. Tilannetta ei ole helpottanut sekään, että sähkön kulutus on Kudrytskyin mukaan vähentynyt sodan aikana ainakin neljänneksellä, ellei lähes kolmanneksen verran.

Sähkökatkosten vuoksi ukrainalaisten siviilien on vaikea lämmittää asuntojaan tänä talvena. Lämpötilojen on ennustettu voivan laskea -10 asteeseen.

Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja Anton Gerashtshenkon mukaan ukrainalaiset yrittävät parhaansa mukaan elää sähkökatkosten keskellä. Gerashtshenko tviittasi torstaina videokuvaa kiovalaisesta supermarketista, jossa kansalaiset hänen mukaansa jatkoivat ostoksia pimeydestä huolimatta.

Punainen Risti pääsi vierailemaan ukrainalaisten ja venäläisten sotavankien luona

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) on vieraillut sekä ukrainalaisten että venäläisten sotavankien luona kahden viime viikon aikana.

Järjestö kertoi tänään, että vierailut tapahtuivat tällä ja viime viikolla. Kuun lopulla järjestö tekee vielä uusia vierailuja.

Vierailujen tarkoituksena on tarkistaa vankien olosuhteet ja heidän saamansa hoito sekä välittää tiedot heidän voinnistaan omaisille.

Venäjän hyökkäyksen alettua ICRC on nähnyt satoja sotavankeja konfliktin molemmilta puolilta. Järjestön puheenjohtaja Mirjana Spoljaric Egger on kuitenkin Guardianin mukaan valitellut vierailuille pääsyjen olleen satunnaisia.

– Odotan, että nämä vierailut johtavat säännöllisempään pääsyyn kaikkien sotavankien luo, Egger sanoi järjestön lausunnossa.

– Vaikka viimeaikaiset vierailut ovat olleet tärkeä edistysaskel, on ICRC:lle annettava esteetön pääsy tapaamaan kaikkia sotavankeja toistuvasti ja henkilökohtaisesti, missä tahansa heitä pidetäänkin, lausunnossa vaaditaan.