Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Vanhan kir­jas­to­au­ton kyl­jes­sä lukee: Ter­veys­pal­ve­lun myy­mä­lä­au­to

Taivalkoskella on terveysaseman vuojeosasto sulettu. Vanhasta kirjastoautosta on tehty uusi palavelusysteemi. Kylessä lukkee "Terveyspalvelun myymäläauto".

Auto kiertää lähikuntien toreilla. Paikalla se on noin kerran viikossa. Lääkäri toimii koulutetun ammattinsa ohessa kuskina. Sairaanhoitaja hoitaa sihteerin hommat.

"Sairaat ja vanhukset istuvat pakkasella, tuulessa ja tuiskussa puutarhajakkaroilla oottelemassa helepotusta ruumiillisiin tuskiin."

Taivalkoskella auto saapuu torille joka keskiviikko. Sairaat ja vanhukset istuvat pakkasella, tuulessa ja tuiskussa puutarhajakkaroilla oottelemassa helepotusta ruumiillisiin tuskiin. Jokunen reseptikin pitäisi uusia.

Kunnanviraston ikkunasta sosiaalihoitajalla on näköyhteys torille. Kun hän huomaa potilaita saapuvan, niin hän koppaa kaapista vilttipaketin kainaloonsa ja rientää laittamaan rääsyä potilaitten hartioille.

Lumituiskuinen päivä on jo illassa, kun viimeinen potilas pääsee rollaattorin kanssa myymäläauton oven viereen. Verenpainetta vaan mittauttaisin, kertoo kuurainen ja luminen mummu.

Timo Huttu

Oulu