Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Naiset hoi­per­te­li­vat pakoon hä­kä­kuo­le­mal­ta

Peruskouluun siirryttiin syksyllä 1972 aluksi Lapin läänissä ja myös osassa Oulun lääniä. Kuvassa Oulunsuun koulun poikia lokakuussa 1972.
Peruskouluun siirryttiin syksyllä 1972 aluksi Lapin läänissä ja myös osassa Oulun lääniä. Kuvassa Oulunsuun koulun poikia lokakuussa 1972.

Kaleva 6.10.1972. Talon isäntä ja emäntä sekä vieraisille poikennut naapurin emäntä saivat häkämyrkytyksen Taavelinjoella Sotkamossa. Heidät kaikki jouduttiin kuljettamaan sairaalaan.

Naapuritalosta havaittiin kaksi pihalla hoipertelevaa naista ja lähemmin asiaa tutkittaessa löydettiin vielä isäntä tajuttomana sisältä. Kaikki vietiin sairaalaan, josta talon isäntä ja emäntä pääsivät seuraavana päivän pois. Sen sijaan naapurin emäntä on edelleen hoidettavana Kainuun keskussairaalassa. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Häkä oli tullut ilmeisesti uunista, jonka pellit oli suljettu liian aikaisin.

Ruotsin demarit torjuivat Olof Palmen johdolla pankkien sosialisoinnin

Ruotsin sosialidemokraattien puoluekokous torjui vaatimukset pankkien valtiollistamisesta. Täten voitti puoluejohdon linja sekä pääministeri Olof Palmen että valtiovarainministeri Gunnar Strängin  pyydettyä, ettei kokous hyväksyisi sosialisointipäätöstä.

Puoluejohdon voitto oli hyvin selvä, eikä ääntenlaskentaa tarvinnut edes suorittaa. Syynä tähän oli, että aiempi vaatimus kysymyksen tutkimisesta oli alustavassa äänestyksessä hylätty 181 äänellä 120:tä vastaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.