Tilaajille

Vanha Kaleva: Epä­mu­ka­vat 25 ja 50 pennin setelit kor­va­taan nik­ke­li­ko­li­koil­la

Kaleva 10.9.1920. Vaihtorahamme. 50 ja 25 pennin rahoja nikkelistä. Kuten aiemmin on ilmoitettu on hallituksessa herätetty kysymys epämukavien 50 ja 25 pennin setelien korwaamiseksi metallisella waihtorahalla.

Mikäli Hbl. on kuullut lienee tarkoitus, että rahat annetaan walmistaa Englannissa nikkelistä. Esityksestä on pyydetty pankkiwaltuuskunnan lausuntoa, joka annettaneen näinä päiwinä.

Hevos- ja karjanmyyntipäivät Äimäraution radalla järjestää Oulun piirin Hevosjalostusliitto t.k. 24 ja 25 päivinä klo 9 aamulla ja klo 5 illalla. Sisäänpääsymaksu on hevosesta 5 mk. ja naudasta 3 mk. Molempina myyntipäivinä on hevosten ja karjan myynti muualla kaupungin alueella asetuksen mukaisesti kielletty. Lähemmin myyntipäivistä vast’edes.

Suomen ulkomaankauppa. Alankomaiden virallisen kauppatilaston mukaan teki Hollannin tuonti Suomesta vuoden 7 ensi kuukautena 18,738,315 guldenia ja vienti Suomeen 576–933 guldenia, joten koko Suomen ja Hollannin välinen kauppavaihto nousi 19,325,248 guldenia. Suomen vienti Hollantiin on siis ollut 32 kertaa suurempi kuin tuontimme Hollannista.

Pelastusarmeijan slummisisarten toimeenpanema pienoisten Suomen lippujen myynti lasten vaateavuksi tuotti Smk. 3.796:–. Kaupunkimme sanomalehdistölle, opettajistolle, eri koulujen oppilaille ja erityisesti n:ti F. Similälle ja n:dit Molin´eille ja yleensä jokaiselle, joka muodossa tahi toisessa auttoi tämän keräyksen onnistumiseksi, pyydän täten ilmituoda sydämelliset kiitokseni.

Älkää väsykö tekemästä hyvää! Kunnioittaen Sofia Wiik, slummisisar.

Teuvan Tuberkulosikursseille otetaan vielä muutamia oppilaita. Halullisten sairaanhoitajattarien ja diakonissojen olisi viipymättä lähetettävä hakemuksensa allekirjoittaneelle, joka myös antaa lähempiä tietoja. Severi Savonen, Teuvan parantolan lääkäri. Postiosoite: Teuva. Rautatieosoite: Teuvan asema.

Vanha Kaleva -sarja kertoo uutisia sadan vuoden takaa.

Oulun kunnan Työnvälitystoimisto pyysi työnantajia kääntymään puoleensa pienimmässäkin työvoiman tarpeessa, samoin työntekijöitä ilmoittautumaan työttömäksi jouduttuaan.
Oulun kunnan Työnvälitystoimisto pyysi työnantajia kääntymään puoleensa pienimmässäkin työvoiman tarpeessa, samoin työntekijöitä ilmoittautumaan työttömäksi jouduttuaan.