Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Val­tuus­to­aloi­te esit­tää, että kau­pun­ki rat­kai­see Oulun bus­si­kus­kien wc-on­gel­man yhdessä lii­ken­nöit­si­jöi­den ja luot­ta­mus­hen­ki­löi­den kanssa

Oulun kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän valtuutettu Joni Meriläinen esittää, että Oulun kaupunki ratkaisisi Oulun joukkoliikenteen linja-autonkuljettajien wc-ongelman yhteistyössä liikennöitsijöiden ja yritysten luottamusmiesten kanssa.

Kaleva kertoi viime torstaina, että Oulussa bussikuskit joutuvat tekemään tarpeensa metsään riittävien wc-tilojen puuttuessa.

Meriläisen valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että osapuolet kävisivät pikaisesti ne paikat, jonne wc-tiloja on tarpeellista laittaa. Kaupunki vastaisi tilojen hankinnasta tai vuokrauksesta. Ylläpitokustannuksista neuvoteltaisiin liikennöitsijöiden kanssa.

Oulun joukkoliikenteen linja-autonkuljettajat joutuvat usein tekemään tarpeensa pysäkkejä lähellä oleviin metsiin, koska wc:itä ei ole.
Oulun joukkoliikenteen linja-autonkuljettajat joutuvat usein tekemään tarpeensa pysäkkejä lähellä oleviin metsiin, koska wc:itä ei ole.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Tämän jälkeen kaupunki myöntäisi nopeasti luvat näille paikoille ja myös hankkisi lukitut wc:t päätepysäkeille, Meriläinen ehdottaa maanantaina Oulun kaupunginvaltuustolle jättämässään aloitteessa.

Aloitteen mukaan linja-autonkuljettajista on pula, mihin vaikuttavat monet asiat, muun muassa wc-tilojen puuttuminen. Meriläinen sanoo, että koska kaupunki haluaa kehittää joukkoliikennettä, myös tämä asia kuuluu kaupungin vastuulle.

Lue myös: Kaleva sai vinkin Oulussa metsään tarpeitaan tekevistä bussikuskeista, taustalta löytyi valtakunnallinen ongelma – Kuljettaja: "On äärettömän nöyryyttävää, jos joutuu kyykkimään linja-auton renkaan takana"

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.