Luonto: Uha­na­lai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­tey­ri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Valtion met­sis­tä työtä ja toi­me­liai­suut­ta Oulun vaa­li­pii­riin

Julkisuudessa on ollut yhä enemmän keskustelua ilmastonmuutoksen torjunnasta ja luontokadon pysäyttämisestä. Asia ei ole yllättävä, koska kyse on ihmiskunnan kannalta asioista, jotka pitää saada ratkaistuksi.

Suomessa teollisuus on molemmissa asioissa vahvasti tarjoamassa ratkaisuja oma-aloitteisesti. Esimerkiksi sahateollisuus on jo aiemmin tehnyt ilmastotiekartan. Tällä hetkellä työn alla on luonnon monimuotoisuuden kehitystä arvioiva yhteishanke Metsäteollisuus ry:n, Luonnonvarakeskuksen, Itä-Suomen yliopiston, Metsätehon ja Tapion kanssa. Hankkeessa tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden vahvistaminen. Näitä töitä tehdään määrätietoisesti ja johdonmukaisesti.

Hiljattain on puhuttu paljon valtion metsistä. Esimerkiksi Vihreiden ja Vasemmistoliiton puolelta kuultiin näkemyksiä siitä, miten valtion metsissä hakkuita pitäisi rajoittaa. Lisäksi ympäristöministeriön kansallisessa monimuotoisuuden strategialuonnoksessa ehdotettiin valtion metsiin 500 000 hehtaarin verran suojelua. Kannanotoissa ei huomioitu tasapainoa taloudellisten näkökulmien kannalta, alueellisista asioista puhumattakaan.

"Ensi vaalikaudella voisikin olla aika puurakentamisen nopealle ja merkittävälle edistämiselle."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.