Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vä­li­vai­nion kak­sois­sur­mas­ta pian kuu­kau­si: Po­lii­sil­la on "jon­ki­nas­tei­nen kä­si­tys" 31-vuo­tiaan ampujan mo­tii­vis­ta ja hal­lus­saan teossa käy­tet­ty luvaton ase

Poliisilla on jonkinasteinen käsitys siitä, miksi 31-vuotias mies surmasi ampumalla vaimonsa ja toisen miehen Oulun Välivainiolla toukokuun 6. päivä, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Eveliina Karjalainen.

Hän ei kuitenkaan halua tarkemmin avata poliisin arviota teon motiiveista julkisuuteen.

– Se on edelleen selvityksen alla. En voi tätä kommentoida esitutkinnan ollessa kesken.

Poliisi ei ole kertonut toisesta uhrista, ampumahaavan saaneesta ja ulkona tapahtumapaikalle kuolleesta miehestä juuri mitään. Se tiedetään, että epäilty ampuja sekä molemmat kuolonuhrit tunsivat toisensa.

Kahdesta taposta ja ampuma-aserikoksesta epäilty mies on yhä tutkintavankeudessa eikä tapaukseen liittyen ole muita epäiltyjä. Mies on tutkinnan aikana tunnustanut henkirikokset poliisille.

Pian ampumisten jälkeen naisen surmapaikalta eli Välivainiolla sijaitsevasta omakotitalosta otettiin kiinni myös toinen 31-vuotias mies. Hänet kuitenkin vapautettiin melko pian eikä miestä enää epäillä rikoksista.

Ase poliisin hallussa

Poliisioperaation jälkeen poliisi kertoi ettei Haravatiellä pihamaalta kiinniotetulla epäillyllä ollut enää asetta. Tutkinnanjohtaja Karjalaisen mukaan nyt ase kuitenkin on poliisin hallussa. Kyse on luvattomasta ampuma-aseesta.

Henkirikoksista epäilty mies on viimeisten 10 vuoden aikana tuomittu lukuisista eri rikoksista kuten huumaus- ja dopingaineisiin liittyvistä rikoksista, ampuma-aserikoksesta sekä pahoinpitelyistä.

Tapauksessa syytteen noston takarajaksi on tällä hetkellä asetettu 3.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.