Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Val­heel­li­sia väit­tei­tä Oulun ve­den­laa­dus­ta esit­tä­nei­den mai­nos­ten taus­tal­la epä­mää­räi­nen suo­da­tin­ten kaup­paa­ja – kir­jei­tä jaeltu ainakin Vär­tös­sä ja Maik­ku­las­sa

Oulun Vesi harkitsee asian viemistä poliisille, jos väärän tiedon levittäminen tuotteiden kauppaamiseksi jatkuu.

Harhaanjohtavaa tietoa Oulun veden laadusta sisältäneiden mainoskirjeiden jakamisen taustalla on epämääräinen vedensuodattimia kauppaava taho.

Oulun Vesi kertoi maanantaina julkisuuteen kauppaajan toiminnasta saatuaan useampia kyselyitä asiasta asukkailta, kertoo toimitusjohtaja Jouni Lähdemäki.

– Kyse on jonkinlaisia vedensuodatuslaitteistoja markkinoivasta yrityksestä. Etenkin Värtössä ja Maikkulassa asuvilta alkoi tulla meille kyselyjä.

Lähdemäen mukaan ainakin näillä alueilla postilaatikoihin oli jaettu mainoksia kiinteistöille tarkoitetuista vedensuodattimista väittäen, että Oulun alueen juomavedessä olisi epäpuhtauksia ja sen juominen voisi aiheuttaa terveyshaittaa. Mainoksessa oli myös väitteitä desinfiointiin käytetystä kloorista.

"Ongelmat" luonnollisesti ratkeaisivat ostamalla firman suodatin. Tekstissä oli viittaus amerikkalaiseen nettisivustoon, Lähdemäki kertoo.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.