Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Tilaajille

Vä­hem­män tun­net­tu tapa vie­hät­tyä – uusi tie­to­kir­ja kertoo sek­suaa­li-iden­ti­tee­teis­tä, joiden mää­rit­te­ly ei ole simp­pe­liä

Jenny Kangasvuon tietokirja bi- ja panseksuaalisuudesta pohjautuu usean sukupolven sateenkaariväen haastatteluihin. Teos julkistetaan Ravintola Mallassaunassa osana Oulu Pride -viikkoa.

Jenny Kangasvuon tutkimuksen mukaan biseksuaalit kohtaavat tänä päivänä edelleen samoja ennakkoluuloja, kuin viisikymmentä vuotta sitten.
Jenny Kangasvuon tutkimuksen mukaan biseksuaalit kohtaavat tänä päivänä edelleen samoja ennakkoluuloja, kuin viisikymmentä vuotta sitten.
Kuva: Linnea Ohtamaa

Filosofian tohtori Jenny Kangasvuo on tutkinut bi- ja panseksuaalisuutta jo tovin. 23 vuotta kestäneen tutkimuksen pohjalta syntyi uusi aihetta käsittelevä tietokirja, Bi- ja panseksuaalisuus (SKS Kirjat), jonka pohjana ovat kymmenet eri vuosikymmenillä tehdyt haastattelut, laaja mediasta kerätty aineisto sekä Kangasvuon omat kokemukset biseksuaalina.

Bi- ja panseksuaalisuuden määritelmät limittyvät osittain. Biseksuaalisuus on viehätystä niin samaa kuin eri sukupuolta oleviin, ja/tai kiinnostusta ihmiseen sukupuolesta riippumatta. Panseksuaalisuus – joka on biseksuaalisuutta tuoreempi termi – on viehätystä kaikkia sukupuolia olevia ihmisiä kohtaan.