Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Vää­rin­käy­tök­set pyy­hit­tiin vil­lai­sel­la: Va­roi­tus oli liian kevyt ku­rin­pi­to­toi­mi ex-yh­dys­kun­ta­joh­ta­ja Matti Ma­tin­hei­kil­le, sanoo ri­kos­pro­fes­so­ri – "Olisi pitänyt tehdä ri­ko­sil­moi­tus"

Merkittävää on, miten kaupungin johto on tapahtunutta valvonut ja asian käsitellyt, sanoo korruptiota tutkinut professori Ari Salminen.

Rikosoikeuden asiantuntija arvioi, että varoitus ei ollut riittävä seuraamus Oulun entisen yhdyskuntajohtajan Matti Matinheikin väärinkäytöksistä.

Aika härskiä oman edun tavoittelua, luonnehtii Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessori Pekka Viljanen.

– Lähes 18 000 euroa. Ja kolme virhettä. Kun auto, parkkipaikka ja sähköpyörä eivät ole olleet muiden varattavissa, niin se tarkoittaa, että ne on varattu omaan yksinomaiseen käyttöön, Viljanen sanoo.

Kaleva uutisoi aiemmin, että Matinheikki ajoi omia ajoja kaupungin omistamalla autolla, piti pysäköintipaikkaa Kivisydämessä kaupungin laskuun ja varasi yhteiskäyttöön hankitun sähköpolkupyörän omaan käyttöönsä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.