Oulu

Rivitalo kärsi pahoja vahinkoja tulipalossa Kempeleen Liisankujalla – puolet talon asunnoista asuin­kel­vot­to­mik­si, katso video

Rivitalopalo tallentui lukijan autokameraan Kempeleessä.
Oulu 17.1.2020 11:08 | Päivitetty 17.1.2020 18:40
Jarkko Harjumaa, Mirko Siikaluoma

Kahdeksan huoneiston rivitalo vaurioitui pahoin tulipalossa Kempeleessä Liisankujalla perjantaina.

Päivystävä palomestari Kimmo Virkkala kertoo, että neljä rivitalon huoneistoa on kärsinyt palo- ja vesivahinkoja. Vahinkoja kärsineet asunnot tuhoutuivat asuinkelvottomiksi. Muihin asuntoihin tuli savuvahinkoja.

– Kaikki talon asukkaat ovat sijaismajoituksessa. Emme kehoita asukkaita majoittumaan rakennuksessa savuhaittojen takia. En osaa sanoa, kuinka pitkään he joutuvat turvautumaan sijaismajoitukseen. Ihan heti takaisin ei kuitenkaan pääse muuttamaan, Virkkala sanoo.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta Virkkalan mukaan yksi kissa on kuoli palossa. Rakennuksesta löydettiin myös toinen kissa, joka toimitettiin eläinlääkärin hoiviin.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Poliisin tekniikkayksikkö ja pelastuslaitoksen palotutkintayksikkö tutkivat asiaa.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos sai hälytyksen rivitalopalosta kello 10.11. Sammutustyöt oli saatu päätökseen iltapäivällä hieman ennen kello 16:tta. Sen jälkeen paikalle jäi kahden yksikön jälkivartiointi seuraamassa tilannetta ja tarkkailemaan mahdollisia palon kytemispisteitä.

Samalla alueella Kempeleessä on ollut viime vuosina kaksi muutakin tuhoisaa tulipaloa. Syksyllä 2017 omakotitalo tuhoutui maan tasalle ja viime keväänä Kempeleen vanha pappila kärsi pahoja vahinkoja tulipalossa.

Juttua korjattu 17.1. kello 21.54. Tulipalo syttyi Liisankujalla eikä Liisantiellä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kauheita nämä tulipalot, olen itsekin joutunut kokemaan. Onneksi ei ihmisuhreja tullut, kissa kyllä surettaa. Miksihän pappilan rauniot resottavat, ei ole suojattu mitenkään. Siihen ei kyllä korjausremontti auta, pakko rakenta uudelleen alusta saakka. Se on rippipappilani, sekin surettaa, että kaikki vanha häviää. Onneksi Liisankujan asukkaille voitiin osoittaa asumistilat. Toivotan heille positiivista suhtautumista, vaikka varmasti on vaikeaa. Muistot ovat kadonneet iäksi kuten esim. valokuvat. Se on kauhea myös, että tällaisen tapahtuman jälkeen yleisö hyökkää kuvaamaan ja vahtaamaan toisten onnettomuutta. Avuiksi ei mennä, vain uteliaisuuttaan kyttäämään ja hekumoimaan toisten vahingolla. Hävettää olla ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...asua rivitalossa nykyisin. Välikatossa ei ole minkäänlaisia palokatkoja, joten tuli pääsee vapaasti ja nopeasti leviämään koko talon pituudelta. Ei auta kuin toivoa, että kaikki asukkaat ovat huolellisia sähkölaitteiden ja mahdollisen tulenkäsittelyn kanssa. Vanhat sähköjohdot ovat asia erikseen. Nekin kannattaisi mitata ja tarkistaa mahdolliset vauriot ennen kuin pahoja pääsee tapahtumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Facebookin roskalava-ryhmässä oli ilmoitus mitä tarvitaan ja mihin lahjoittaa🙏

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu ettei tullut ihmisille mitään. Seiniä ja kattoja saa uusia rakennettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

149 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image