Vihreiden edus­kun­ta­vaa­lieh­do­kas Paula Pohjanrinne herätti hämmennystä vaa­li­ko­ne­kom­men­til­laan – "Muotoilin vastaukseni huonosti"

Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti joissakin lukijoissa hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneessa. KUVA: Kontiainen Jarmo
Eduskuntavaalit 2019 16.3.2019 18:02
Antti Ervasti

Vihreiden kempeleläinen eduskuntavaaliehdokas Paula Pohjanrinne herätti hämmennystä kommentillaan Kalevan vaalikoneen kysymykseen, onko Oulun maine kärsinyt peruuttamattomasti ilmi tulleiden seksuaalirikosten vuoksi.

Pohjanrinne kirjoitti kommentissaan, että oululainen poliisi näyttäytyy rasistisena ja puolueellisena, koska katsoi asiakseen nostaa juuri nämä rikokset julkisuuteen juuri vaalikeväänä, mistä herää ajatus Oulusta erityisen rasistisena kaupunkina.

– Muotoilin vastaukseni huonosti. Arvostelin sitä, että juuri se asia tuotiin julkisuuteen juuri silloin, kun muuallakin oli tapahtunut seksuaalirikoksia. Sinänsä noitten kauheitten asioiden tutkiminen ei ole väärin, Pohjanrinne sanoi Kalevalle lauantaina.

Eikö ole nimenomaan hyvä, että poliisi tiedotti näistäkin asioista avoimesti, kun sitä usein moititaan liian niukasta tiedottamisesta?

– Kyllä, on hyvä, että poliisi tiedottaa. Miksi kuitenkin poliisi nosti näin voimakkaasti julkisuuteen juuri näitä tapahtumia, kun kuitenkin muuallakin maassa oli vastaavanlaisia tutkintoja käynnissä. Se on herättänyt hämmennystä muun muassa omassa sosiaalisessa mediassani, Pohjanrinne selventää.

Hän korostaa, että ei ole halunnut kyseenalaistaa poliisin tekemää seksuaalirikosten tutkintaa.

– Arvostan poliisin työtä ja toimintaa, eikä tarkoitukseni missään tapauksessa ollut vähätellä näitä rikoksia. Oulu kärsii rasistisesta maineesta osittain myös näiden tapausten vuoksi, eikä vain näiden tapausten takia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (163)

Vaalikoneet pitäisi muutta kaikki, ensin olisi puolueen ajamat asiat ja kannat. Edustajaehdokkaiden mielipiteet tulisi olla vasta puolueen valinnan jälkeen. Puolueet määräävät edustajan kannan puoluekurin kautta. Yksittäisen edustajan kannalla ei ole tämänpäivän politiikassa merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, juuri vaalikoneiden touhu on saanut demokratian toimimattomaksi kun joku antaa "hyvälle tyypille" äänet jonka puolue kuitenkin edustaa ihan täysin toisenlaista politiikkaa.

Kuvitelkaapa vaikka että äänestäisit SDP:läistä ehdokasta. Ihan sama mitä mieltä ehdokas on niin kyllä se vaan Rinne, Marin ja muutama muu määrää sekä tahdin että suunnan. Ihan sama muidenkin puolueiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisillakin ihmisillä on tietääkseni ihmisarvo ja kansainväliset sopimukset ja perustuslailliset oikeudet kuuluvat myös heille. Ihmisarvo on jakamaton. Tuollaiset puheet loukkaa rikoksen uhreja ja uhrien omaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahtoisin tavata ihmisen, joka ymmärtää Paulaa ja äänestää Paulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu uskomattomalle että ulkomaalaistaustaiset ihmiset ovat tehneet rikoksia oulussa ja tästä syystä poliitikko leimaa varmuuden vuoksi oululaiset rasisteiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mediassa siis ei saisi Paulan mielestä kertoa mitä, missä ja milloin? Eikä varsinkaan kuka?! Tieto lisää tuskaa mutta on se luuloa parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pohjanrinne kirjoitti kommentissaan, että oululainen poliisi näyttäytyy rasistisena ja puolueellisena, koska katsoi asiakseen nostaa juuri nämä rikokset julkisuuteen juuri vaalikeväänä, mistä herää ajatus Oulusta erityisen rasistisena kaupunkina."

Niin tarkoitetaanko tässä nyt sitä että raiskaukset olivat rasistisia tekoja, koska ne kohdistuivat eri roden edustajaan, eli tässä tapauksessa kantaväestöön? Mielestäni on aihetta käsitellä tätä asiaa rasismina, koska rikoksen uhri on eri kansallisuutta ja rotua, kuin tekijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli Paulan mieltä harmitti nyt eniten se, että nämä tapauksen olivat tulleet esille, sen sijaan että häntä olisi harmittanut itse tapahtumat? Harmi hänen kannaltaan että rikollisten himot pääsivät valloilleen juuri vaalikeväänä, eikä niitä peitelty asiaankuuluvalla tavalla. Paulalla toki oli varmaan jo ennestään tiedossa tapahtumat ja siksi ihmettelee että nämä nostettiin nyt tai ylipäänsä miksi niistä pitää puhua ollenkaan. Onko Paula nyt vielä aivan varma että syyttää ennemmin poliisia, kuin lehdistöä? Toivottavasti vihreät jäävät tulevaisuudessa marginaaliin. Vaikea kuvitella miten niin monet koulutetut äänestää näitä, mutta toisaalta ei se koulutus vielä mitään sano, varsinki jos on joltain muulta kuin tekniseltä tai talouspuolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli parasta mitä poliisi teki eli valisti myös meitä vanhempia siitä mitä somessa tapahtuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olekin kauhea ajatus, että aina silloin tällöin näitä pauloja sinne eduskuntaan ja varsinkin kaupunginvaltuustoihin livahtaa, syystä tai toisesta. Ja sitten ne siellä "hoitaa" meidän asioita.

Se jos joku tässä pelottaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> "Miksi kuitenkin poliisi nosti näin voimakkaasti julkisuuteen juuri näitä tapahtumia, kun kuitenkin muuallakin maassa oli vastaavanlaisia tutkintoja käynnissä."

No eihän poliisi olisikaan nostanut, vaan nosti vasta kun oli pakko.

Nosti vasta kun eräs kansalaisaktivisti kävi tilaamassa käräjäoikeudesta nimilistan.

Nosti vasta kun kyseinen nimilista herätti somessa kuohuntaa yli kriittisen rajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisiköhän kokeilla selittää asia vielä kolmanteen kertaan...? Kuinkahan paljon pahemmaksi asian vielä saisi selittelemällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene mitenkään meikän päähän tämä vihreä ajatusmaailma ja vielä vähemmän se, että niinkin moni on äänestämässä vihreitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä tämä mamma oikein selittää? Voiko tää ihminen oikeasti olla käynyt samat koulujärjestelmät, kerhot, yms.yms. kuin minä ja olla kasvanut samassa kulttuurissa? En tunnista tällaista älyttömyyttä suomalaiseksi ajattelutavaksi, en sitten niin yhtään.

Täältä Tampereen suunnalta kun Oulua katselee niin enemmän kaupunkinne näyttäytyy järkyttävän tapahtumasarjan paikkakuntana, jossa nuorisoa ei ole pystytty suojelemaan pedofiileiltä. Ellei rasismilla tarkoiteta sitä väkivaltaista toimintaa, jota maahantulijat harrastivat kantaväestön heikoimpia kohtaan.

Tällaisilla lausunnoilla tanssitaan uhrien kärsimysten päällä. Aivan sairasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ja se johtuu vain siitä että Tampereen poliisi ei ole tiedottanut seksirikostutkinnoista ja Oulun poliisi on.

Oulun tapauksista on poikkeuksellisesti tiedotettu muutakin kuin että syylliselle on tuomittu ehdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (163)

Uutisvirta

19:30
Pirtusalakuljettajan lapsenlapsi Jarmo Impola ihmettelee, miksi aihe on arka vielä sata vuotta tapahtumien jälkeen – Kirjailija Tapio Koivukari seuraa romaanissaan pirtumiehen vaarallista elämää kieltolain Suomessa Tilaajille
19:11
Tämä tiedetään Suomen ensimmäisestä Wuhanin koronavirustapauksesta – 32-vuotias Kiinan kansalainen, altistuneita arviolta 15
19:00
Brexit pahentaa taas Belfastin jakoa – levottomuudet voivat kasvaa, mutta paikalliset eivät usko brittiarmeijan palaavan kaduille
18:00
Lauantaina nostetaan maljat Tullisalin kunniaksi – Areena Oulun seuraaja on kiillotettu avajaisiin lattiaa myöten Tilaajille
17:57
Koneen suomalaista yrityshistoriaa tekevä kauppa entistä lähempänä – Esimerkit varoittavat: Saksassa luutiminen voi käydä kalliiksi ja mainehaitta syntyä äkisti
17:45
Suomessa varmistui ensimmäinen Wuhanin koronavirustartunta: Lapin keskussairaalassa oleva potilas on eristyksissä – oireilu alkoi sunnuntaina, kun potilas oli Saariselällä
17:38
THL: Lapin keskussairaalaan tuodulla kiinalaisnaisella on Wuhanin koronavirus
184
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
87
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
75
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
64
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
19
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image