Tässä ovat Oulun vaalipiirin uudet kan­san­edus­ta­jat – keskustan tappio poiki lisäpaikat pe­rus­suo­ma­lai­sil­le, va­sem­mis­to­lii­tol­le ja SDP:lle

Nämä kaikki nähdään myös seuraavassa eduskunnassa. Ylhäällä Juha Siplä, Hanna Sarkkinen ja Ville Vähämäki. Alhaalla Jenni Pitko, Sebastian Tynkkynen ja Tytti Tuppurainen.
Eduskuntavaalit 2019 14.4.2019 23:40 | Päivitetty 15.4.2019 17:43
Anna Leinonen

Oulun vaalipiiristä valittiin uuteen eduskuntaan 18 edustajaa. Heistä kahdeksan on uusia kansanedustajia.

Heidän joukossaan on tosin myös Kainuun Merja Kyllönen (vas.), joka tekee Europarlamentista paluun eduskuntaan. Myös Raimo Piirainen on ollut aiemmin kansanedustajana.

Keskustan raju vaalitappio näkyi myös Oulun vaalipiirissä, jossa se menetti kolme paikkaa. Keskusta säilytti kuitenkin vaalipiirin suurimman puolueen aseman kuudella edustajalla. Lisäpaikkoja saivat perussuomalaiset, vasemmistoliitto ja SDP.

Useat ehdolla olleet kansanedustajat putosivat pois eduskunnasta. He ovat Timo Korhonen (kesk.), Ulla Parviainen (kesk.) Marisanna Jarva (kesk.), Pirkko Mattila (sin.) ja Eero Suutari (kok.).

Katso tästä, miten Oulun vaalipiirin ehdokkaista äänestettiin eri kunnissa.

 

Juttua päivitetty 15.4. kello 2.40. Oulun vaalipiirin kansanedustajien äänimäärät päivitetty.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (168)

Niin kauan kuin kapitalistinen järjestelmä on vallassa niin kauan riittää vähäosaisia valittajia. Miksi alle 2500 euroa ansaitseva äänestää porvareita? Voiko köyhä olla porvari?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilällä putosi kinttaat.
Tv tentissä kokoomuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ihmiset ajatteli niin että äänestämällä ps heikoimpien asema kohenee niin tekivät väärin.Ps on kaikista kovin leikkaaja se ilmenee vaalikoneen tuloksista ja sitä vastoin eivät voi ihmisten asioita hallituksessa hoitaa kun ovat hirttäytyneet yhden asian liikkeeksi jolla pudottavat itsensä pois kaikista pöydistä.Siispä ääni meni hukkaan.Tästähän Soini varoitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kokoomuksen äänimäärä käsittämätön. Mitä hyvää ne haluaa Pohjois-Suomelle, maaseudulle, matkailulle, metsätaloudelle ja etenkin vanhustenhoidolle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hyvää kepu haluaa Pohjois-Suomelle, mitä demarit, mitä persut ja vassarit? Kukin omien värilisten lasien kautta arvioivat yhteiskuntaa ja toteuttavat ohjelmaansa. Minä olen saanut paljon kokoomuksen johtamien hallitusten aikana ja olen pienituloinen. Myös muiden hallitusten aikana on tullut keppiä ja porkkanaa. Nyt kepujohtoisen hallituksen aikana sain lisää työaikaa ja menetin lomarahoja-siinä kepun lahja minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi selittämätön kummallisuus noissa vaalituloksissa vieläkin on. Peräti 2/3 osaa valituista kansanedustajista kuuluu tuonne poliittisen kartan aivan oikeaan reunaan. Sieltähän löytyvät Sipilän keskustalaiset, Orpon kokoomuslaiset ja Halla-ahon persut. Onko tosiaan niin, että 2/3 Oulun vaalipiirin äänestäjistä lukee itsensä hyväosaisten eliittiin? Tämä sijoittelu poliittiselle kartalle perustuu tietysti oikeistohallituspuolueiden toteutettuun politiikkaan ja Halla-ahon vähitellen raotettuun persujen puolueohjelman tavotteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä huomata , että perinteiset aatteet ovat kuolleet , Alkiolaisuudesta ei ole kuin kaukaiset muistot jäljellä, samoin sosialismista..jne. tilalle on tullut rahan aate , joka hienosti verhotaan johonkin asiaan ,jolla eri intressipiirit tekevät rahaa. Tälläisia asioita tulee ja menee, esim. saasteet, hullunlehmäntauti, lintuinfluenssa, ilmastonmuutos, väestönkasvu, ja nyt uusimpana tulokkaana musta-aukko .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selittäisitkö vielä hieman tarkemmin, miten musta-aukko liittyy Suomen eduskuntavaaleihin? En aivan ymmärtänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siipi mitää hyvää takaa. Julkinen sektori paisuu, verot nousee ym. Virkamiehet ovat lähes aina tavallista kansaa vastaan. Totta on että kepu, Kok ym ei ole juurikaan mitään hyvää tuoneet, lupauksista huolimatta. Silti SDP ja vas kurittaa eniten esim tavallista maanomistajaa. Kepu ja muut katsoo hiljaa vierestä. On karua kuunneltavaa mitä Sarkkinen ja "asiamies" Kalliorinne paasaavat tavallisen ihmisen omistamasta pienestä maapläntistä jolle sukulainen tai itse haluaisi rakentaa oman talon. Se ei niille passaa vaan pitäisi ostaa kallis tontti kunnalta. Tehdään tarkoituksella köyhiä kaikista. Vasemmiston puheet ja teot on todella kaksinaismoraalisia. Sen huomasi Kalliorinteen turvapaikka-asioissa kun Kempeleessä tapahtui ikäviä asioita jokunen vuosi sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Kaleva julkaista vielä yhden ääntenjakautumataulukon. Nyt oli k-alkuiset kunnat kohdillaan. Hyvä olisi esillä puolueiden kuntakohtaiset äänimäärät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tyylikkäästi pukeutuva ja hienosti meikattu kaupunkilaislady on ottanut asiakseen lopettaa poronhoidon eteläiseltä poronhoitoalueelta. Siinä samalla vähenee kyläkaupalta asiakkaat ja maaseutu tyhjenee entisestään. Muutama yliaktiivinen poronhoidon vastustaja on saanut asiaa ymmärtämättömän kansanedustajan aivopestyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin meitä sumutetaan , muka yksikään puolue ei saanut yli kahtakymmentä prosenttia äänistä ja nukkuvat huitelevat lähes kolmenkymmenen prosentin myötäisessä purjeet pullollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun keskustan demonisoimat perussuomalaiset pärjäs. Ketään ei saa demonisoida. Se on ikävää. Viha puhetta oli ennen vaaleja kaikki puhe. Se oli jo hyvin kamalaa. Tiedustelu pelaa. Jotkut pelkää sitä jo niin ettei voi omaa mielipidettään naamakirjassa kertoa. Valtio skannaa verkkoa kuten lähi idästä miten muuten sitä valvottaisiin. Siitä vaan höpöttelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katsoin perussuomalaisten vaalivideon "V niin kuin ketutus". Se riitti demonisoimaan minulle perussuomalaiset. Kenellä voi olla tuollainen maailmankuva??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailukykyä on testattu toiset on pärjänneet toisia paremmin, näin se vain menee oikeassakin elämässä, eikä se ole virtuaalielämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritti ajaa Suomen ulkomaalaistaustaiseen terveyden huoltoon ja verot muualle. Ihmettelen suuresti entistä pääministeriä äänestäneitä ja puoluetta ylipäänsä. Suomi on suomalainen. Kiitos äänestäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää ihmisillä olevan lyhyt muisti. Aina äänestetään samat takasi valtaan vaikka kuinka kurjistetaan elämää. Vähä ku valehellaa vaalien alla ni jo saa ääniä nämä samat vanhat. Huoh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh! Eduskuntaan menee makaaberi persu eli tuo BB-boy. Mitenköhän pärjäilee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (168)

Uutisvirta

136
Katri Kulmuni nousee valtiovarainministeriksi – "Haluamme saada pääministeri- ja valtiovarainministeri-akselin toimimaan"
73
Jopa 100 000 työntekijää aloitti lakon, Pohjois-Suomesta mukana useita isoja työnantajia – Teollisuusliiton Aalto ei niele puheita suhdanteiden heikkenemisestä
63
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
46
Katri Kulmuni: Hallituspuolueiden edustajien Twitter-miekkailun pitää loppua
29
Linnanmaan uuden pääpaloaseman rakentaminen alkaa ensi kesänä – Raksilaan uusi paloasema vuonna 2023
25
Lähes 2 000 taloutta oli ilman sähköä Oulussa sunnuntai-iltana
20
Analyysi: Kulmunille vihdoin hallituksen kakkosnyrkki – nyt on uuden sukupolven punamullalla näytön paikka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image