Sipilä syytti tur­va­paik­ka­kes­kus­te­lus­sa Halla-ahoa ja Väyrystä val­lan­hi­mos­ta: ”Iljettävää flirttailua” – Väyrynen vastuutti perussuomalaisia

Keskustajohtaja Juha Sipilä (vas.) paheksui voimakkaasti sitä, että jotkut poliitikot käyttävät seksuaalirikostilannetta hyväkseen hakeakseen itselleen valtaa. Hän viittasi kommentillaan vieressä istuneeseen Jussi Halla-ahoon sekä parin pykälän päässä istuneeseen Paavo Väyryseen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Eduskuntavaalit 2019 1.4.2019 11:44
Heikki Uusitalo

Kalevan ja Ylen järjestämässä vaalitentissä tunnelma kuumeni Oulun seksuaalirikoksista ja turvapaikanhakijoista keskusteltaessa. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, ettei ole yllättynyt, että Oulun seksuaalirikoksista epäiltynä on turvapaikanhakijoita. 

– Ilmiö on tuttu Euroopasta koko siltä ajalta, kun tämänkaltaista maahanmuuttoa on laajassa mitassa ollut. Tämä ilmiö on todettavissa käymällä viikonloppuna melkein minkä tahansa suuren kaupungin kauppakeskuksessa. 

Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen syytti Suomen tilanteesta ja turvapaikanhakijoiden runsaasta määrästä kaikkia puolueita, myös perussuomalaisia, joka oli hallitusvastuussa silloin, kun turvapaikanhakijoita tuli Suomeen kaikkein eniten. 

Väyrynen sanoi, ettei ole yllättynyt siitä, että seksuaalirikoksista on epäiltynä turvapaikanhakijoita. 

– Tämä oli selvää, kun 2015 maahan päästettiin yli 30 000 turvapaikanhakijaa, jotka olivat pääosin nuoria miehiä, joista tiedettiin, että he eivät tule turvapaikkaa saamaan. Tästä päätöksestä kaikki muut puolueet paitsi tähtiliike ovat täydessä vastuussa, perussuomalaisia myöten, Väyrynen sanoi. 

Väyrynen sanoi esittäneensä muun muassa pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) rajatarkastuksien palauttamista Ruotsin-rajalle. Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus ei näin tehnyt. 

– Meillä olisi ollut mahdollisuus käännyttää rajalta Ruotsin kautta Suomeen pyrkineet, Väyrynen julisti. 

Keskustajohtaja Sipilä totesi, että kukaan ei hyväksy seksuaalirikoksia. 

– Kukaan ei sellaisia rikoksentekijöitä tänne halua. Sellaiset, jotka tekevät rikoksen, tuomitaan ja pannaan maasta ulos niin pian kuin mahdollista. 

Sipilä myös vakuutti, että hallitus teki kaikkensa, että tilanne vuoden 2015 tilanne saatiin hallintaan. 

– Teimme kaikkemme, että saimme homman kuriin niin pian kuin mahdollista ja me saimme. Tällä hetkellä meille tulee ihan normaali määrä eli noin 3000 turvapaikanhakijaa vuodessa. 

Sipilä paheksui voimakkaasti sitä, että jotkut poliitikot käyttävät seksuaalirikostilannetta hyväkseen hakeakseen itselleen valtaa. 

– Minut on yllättänyt se, että näin hirvittävillä asioilla, kuolemalla ja raiskausrikoksilla, flirttaillaan ja haetaan valtaa. Se on iljettävää tässä politiikassa. 

Ensin Sipilä jätti kuulijoiden tulkittavaksi keneen tai keihin hän viittasi. 

– Kuulijat voivat itse sen päätellä. Somessa ei tarvitse kauan liikkua.

Pienen maanittelun jälkeen Sipilä suostui toteamaan, että hän viittasi flirttailupuheilla muun muassa Jussi Halla-ahoon ja Paavo Väyryseen. 

Halla-aho vastasi Sipilälle seuraavassa puheenvuorossaan. 

– Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua. Milloin on sopivaa puhua? 

Halla-ahon mukaan pääministeri Sipilällä on raskas henkilökohtainen vastuu vuoden 2015 jälkeisistä tapahtumista. Halla-aho otti paheksuen esiin Sipilän aikeen tarjota oma kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Sipilä vastasi Halla-aholle.

– Tietäisitpä vieressä istuva ystäväni (Halla-aho), millaisesta tilanteesta tuo perhe oli lähdössä. Neljä lasta, kristitty perhe muslimimaassa, tappo-uhkausten alla. Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin kotiani tälle perheelle, olen valmis heti luopumaan vallasta ja politiikasta – jos tämä menee tähän, Sipilä sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (141)

Kyllä tälle kempeleen lahjalle maailmankaikkeudelle on torella helppo sanoa good bait ja toivottavasti lopulliset ainakin poiltiikassa ja vähä muutenkin.
Ei uskois ollenkaan mukamas uskovaasen miähen puheeksi tuota kilpakumppanin nälvintää, eikä näin taida ollakkaa.
Jos joku ei tajunnu niin tarkoitin toimitusministeriön "kipparia" sipiläistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on Pääministeri ilman poliittista päätöntä valtaa .
Joten valta on jo mennyttä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa on se että Sipilän vallassaolon aiheuttamista ongelmista ei saisi keskustella tai ottaa niitä puheeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Halla-Aho on oikeassa. Ja sipilä pyrkii itse flirttaillen vallanhimossaan valtaan muita nolaten. Oikeudentuntoa ja ymmärrystä toivotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä turvallisuus ja tuottavuus lisääntyy kun palkataan 1000 poliisia lisää (100 milj. eur./v). Jos tuokaan ei riitä niin lisätään toinen tonni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahoa lainaten: Jos asioista etukäteen varoittaminen on pelottelua, ja jälkikäteen puhuminen ties mitä flirttailua, milloin ikävistä asioista olisi sopivaa puhua? Vai lakaistaanko maton alle ja toivotaan parasta?

Sipilä? Anyone?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkaat tekee rikkaitten politiikkaa vähät välittää kansastaan, kun ei aidon oikeasti kiinnosta. Puhetta on ja valheita syötetään onhan se nähty jo! Ainoa joka sanoo miten asiat oikeasti on leimataan se on sairasta ajattelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tanskasta raiskauksen takia karkotettu turvapaikanhakija tuli Suomeen ja raiskasi kaksi naista.Jos tällaisista asioista ei saa puhua leimautumatta rasistiksi tai kuten Sipilä sanoo "flirttailijaksi" niin jotain on todella pahasti pielessä.Halla-Aho on täysin oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän ajatuksetkin vaaleissa kääntyy kun puhutaan pakolaisista ja maahan muutosta.
Itsehän hän oli niitä kutsumassa tänne ja seuraukset on nähtävissä samoin hintalappu. Helppo se on kääntää ja väittää muiden olevan vastuussa, rehellisempää olisi olla vastuussa ja myöntää olevansa väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin parempaa virallista vaikuttamista vaaleihin, kun maailman onnellisinta kansakuntaa on raskaasti loukattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sipilä on taas sipilä puheissaan kun toinen sanoo hyvän jutun niin sipilän pitää korjailla asia edukseen kaikki kivet kääntämällä tai yrittää nolata puhuja omilla kieroilla mielipiteillään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se levinnyt ympäri maailmaa kun tarjottiin kotia korkealta taholta?
Eli sinne siis hieno maa totta Kait porukka lähtee.. liian helposti tänne pystyi tulemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollenkaan kyse ole ollut yhdestä perheestä , vaan kokonaisuuksien hallinnasta. Tunteisiin on aivan turha vedota ja väittää, että yhdestä tapauksesta
on vaan ollut kyse maailmanlaajuuteen levinneessä tiedottamisessa. Iltalehtiä luetaan koko euroopassa päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä tuhosi Suomen hyvinvointivaltion ja kasvatti eriarvoisuutta Suomessa. Keskusta romahtaa vaaleissa ja se on ihan oikein Sipilän tekojen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin se hyvinvointivaltio on tuhottu, kun on saatu yli 100 000 uutta työpaikkaa ja ihmisille mahdollisuus tienata toimeentulonsa ja samalla on saatu valtion velkaantuminen taittumaan!!!!????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuuntelitko miksi työpaikat tulleet
maailman talouden nousun ansiosta sanoi taloustuntija
hallituksella ei ole osaa siihen,vain 9€ päiväpalkkalaisia on hallitus orjuuttanut
nyt äänestämään persuja numeroita 57-74 siltä väliltä löytyy hyviä miehiä ja naisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalle oli varmaankin sitten hankittu kaikki sipilän sukulaiset sekä keskustan vaaliporukka. On erikoista, että pääministeri joka epäonnistuu työssään saa tuollaista (selkään) taputtelua. Kukaan ei siis edes halua muistella viimeisen 4 vuoden tuloksia? Ja turha sanoa että persut oli päättämässä. Siellä on ollut päättämässä nykyisten sinisten porukka, persuilla ei ole ollut edes mahdollisuutta ajaa omia arvojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iljettivintä flirttailua on ollut pääministeri Sipilän "rajamme ovat auki kaikille ongenonkijoille-" julistus. Siitä flirttailusta tuli meille veronmaksajille melkoinen lasku ja se on pilannut tässä maassa monen ihmisen elämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset Jussi Halla-ahoineen olivat hallituksessa 2015 ja ovat vastuussa mitä tuolloin tapahtui. Ovat edelleen vastuussa ja on turhaa muita syytellä omista teoistaan. Sipilän kommentointi oli inhimillistä ja ihmismäistä, myös tuolloin 2015 kuten on nyt tentissäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisäministeri Orpo ja pääministeri Sipilä ovat vastuulliset. Mitään vastuuta eivät ota tapahtuneesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (141)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image